Презентація на тему: "Особливості підготовки фахівців майбутнього здатних креативно мислити.STEM-освіта"

Про матеріал
У презентації описано, що таке STEM-освіта. Як розшифровується акронім STEM, STREM, STREAM. Подано форми реалізації STEM-навчання у школі та особливості їх проведення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особливості підготовки фахівців майбутнього здатних креативно мислити. STREAM-освіта

Номер слайду 2

Сучасне суспільство вимагає, щоб підростаюче покоління креативно мислило, могло створювати інновації.

Номер слайду 3

Як виховати таких фахівців?У західних країнах одним із засобів виховання майбутніх спеціалістів вважають STEM-освіту

Номер слайду 4

Що ж таке STEM-освіта?Science. Technology. Engineering. Mathematicsнаукатехнологіяінженеріяматематика. STEM-освіта – це інтегрований підхід до освіти, який передбачає формування уявлень та вмінь дітей у галузях наук, технологій, інженерії та математики.

Номер слайду 5

Але з часом вчені прийшли до висновку, що для того, щоб виховати людину, здатну приймати нестандартні, творчі рішення, необхідно включити ще один компонент - Arts (Мистецтво). Тому, акронім змінився на

Номер слайду 6

Ще пізніше, Національний науковий фонд в США прийшов до думки, що додавання мистецтва (Arts) до STEM явно недостатньо. Також слід додати навички мислення, втіленні в читанні і письмі. Тому, STEAM трансформується в STREAM.

Номер слайду 7

В нашій країні теж почали розвивати цей перспективний напрямок освіти, про це свідчить. Розробка нормативно-правових документів, щодо супроводу впровадження STEAM-освіти;Забезпечення науково-методичного супроводу інноваційної діяльності на базі загальноосвітніх навчальних закладів, які запроваджують STEAM-освіту;Координація діяльності робочих груп із науковців, педагогів та фахівців у галузі STEAM-освіти;

Номер слайду 8

В нашій країні теж почали розвивати цей перспективний напрямок освіти, про це свідчить. Надання практичної допомоги освітнім закладам, організаціям;Проведення науково-практичних семінарів з підготовки та підвищення кваліфікацій працівників з питань інновацій освітньої діяльності у сфері STEM-освіти. Поширення досвіду та здобутків у галузі STEM-освіти, шляхом публікації презентацій під час освітніх семінарів різного рівня;

Номер слайду 9

Особливою формою STEM-навчання у школі є інтегровані уроки. Ефективністьчітке визначення мети і планування задля різнобічного представлення та розгляду певного об’єкта, поняття, явища з використанням навчальних засобів різних предметів.

Номер слайду 10

необхідно планувати заздалегідь за участі всіх учителів паралеліОсобливостіСкладністьможе проводити як один учитель, так і кілька

Номер слайду 11

Якщо програмовий матеріал різних навчальних предметів можна інтегрувати в межах одного навчального дня — можна організовувати «тематичні дні».реалізацію єдиної навчально-виховної мети;досягнення конкретного результату. Відбуваються за умови, коли усі уроки спрямовані на:

Номер слайду 12

Дослідно-проектна діяльність Під час виконання навчальних проектів активізують інтегровану дослідницьку, творчу діяльність учнів, спрямовану на отримання самостійних результатів під керівництвом учителя. Оцінюють проектну діяльність індивідуально, за довільною системою.

Номер слайду 13

Практична діяльністьрозширити діапазон організаційних форм та методів навчання, способів навчальної взаємодії надати пріоритет засвоєнню навчального матеріалу у процесі екскурсій, квестів, конкурсів, фестивалів, хакатонів, практикумів тощо. Задля залучення учнів доцільно:

Номер слайду 14

Позашкільна STEM-освіта – це й різноманітні олімпіади, і діяльність Малої академії наук, інших закладів позашкілля, різноманітні конкурси і заходи, наукові пікніки, хакатони.

Номер слайду 15

За показниками “Якість математичної і технічної освіти” ми входимо до тридцятки кращих країн зі 148! А от за показниками “Готовність до інновацій”, на жаль, пасемо задніх.

Номер слайду 16

І, можливо, саме STEM-освіта , наукова, дослідницька діяльність учнів змінять ситуацію.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
11 січня 2020
Переглядів
1619
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку