Презентація на тему: "Пам"ятай заради майбутнього".

Про матеріал
Презентація на тему Дня Перемоги 1939-1945рр.,містить бесіду та практичне виконання роботи з учнями 3-4 класів квітки пам"яті з паперу та створення композиції.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виготовлення композиції: “Квітка пам’яті”. Розробила керівник гуртка ПТМ Ульянова Т. О. Презентація на тему: “Пам’ятай заради майбутнього”.

Номер слайду 2

9 травня-День Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні За роки війни в армію і на флот було призвано 490 тис. жінок. Україна втратила близько 10 млн. життів-це кожен п’ятий українець. Зруйновано за роки війни більше 700 міст,28 тис.сіл.

Номер слайду 3

Війна! Війна! І знов криваві ріки! І грім гармат, і шаблі дзвін. Могили, сироти, каліки. І сум покинутих руїн. (Олександр Олесь)

Номер слайду 4

На території України було створено окупантами понад 230 концтаборів і гетто. Сотні тисяч військовополонених жінок, дітей, літніх людей, інвалідів стали в'язнями. За час окупації України гітлерівці знищили понад 5 млн. чоловік, 2,4 млн. вивезли на роботи до Німеччини.

Номер слайду 5

Листи пам’ятіРозлогі,написані на швидку руку листи, стали ниточками, що єднали війну та мир, смерть та життя. Листи писані українською, російською, іспанською, чеською та німецькою. Дівчина, якій посмертно присвоїли звання Героя Радянського Союзу, зі зв’язкою гранат кинулась під танк. Йдучи на допомогу пораненим на поле бою сумувала лише через розлуку з рідними: «Привіт Вам, мої милі та далекі від мене... Те, що ви погано живете мене сильно турбує, але не жалій нічого – міняй і мої сукні. Каже ж прислів’я: живі будемо – наживемо.

Номер слайду 6

Людське безсмертя з роду і до роду увись росте корінням родоводу. І тільки той, у кого серце чуле, хто знає, береже минуле, хто вміє шанувать сучасне, –лиш той майбутнє вивершить прекрасне. Всім, хто поліг у боях, вічна пам’ять!

Номер слайду 7

Виготовлення композиції “Квітка пам’яті”. Законом України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років” в Україні встановлено  День пам’яті та примирення 8 травня. Таким чином, Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Для заходів, приурочених до цих дат на державному рівні з 2014 року використовується новий  cимвол – червоний мак.

Номер слайду 8

Матеріали,які потрібні для роботи кольоровий папір,білий картон, клей;ножиці,в’язальні нитки червоних відтінків; чорний фетр,або гофрований чорний паір,або маленький прямокутник чорного замша

Номер слайду 9

З БІЛОГО КАРТОНА(ПОЛОВИНА АРКУША)ВИРІЗАЄМО ФОРМУ ОБЕЛІСКА(ДОВІЛЬНА ЛІНІЯ)Порядок виконання На червоному папері вірізаємо 4-5 великих пелюсток,4 маленьких

Номер слайду 10

Кожен вирізаний листочок надрізаємо по краю. Середину змащуємо клеєм ПВА. Працюємо над пелюстками. Приклеїти нарізані червоні нитки щільно на заготовку. Чекаємо,поки висохне клей.

Номер слайду 11

Посередині пелюстки робимо невеликий надріз(див.мал.)Так робимо з усіма пелюстками. Склеювання пелюсток. Змащуємо клеєм одну сторону,як показано на малюнку,склеїти між собою сторони. Всі пелюстки так склеюємо.

Номер слайду 12

Робимо надрізи на смужці довжиною 5см,ширина 1.5см. Робимо серединку квітки Скручуємо смужечку,як показано на фото

Номер слайду 13

Із зеленого паперу чи фетру зробити серединку ,вклеїти її клеєм-пістолетом ,як показано на фото. Склеїти по колу пелюстки між собою. Робимо квітку. Спочатку склеюємо великі пелюстки,потім маленькі. Маленьке коло з пелюсток вклеїти в середину великих листочків,приклеїти чорну серединку.

Номер слайду 14

З кольорового паперу можна вирізати сонце,лелеку та ін.елемети композиції. Пофан-тазувавши,створю-ємо листівку. Мир – це все, але все без миру – ніщо. (Віллі Брандт). Створення композиції

pptx
Додано
4 травня 2020
Переглядів
1028
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку