Презентація на тему "Панас Мирний "Хіба ревуть воли, як ясла повні?"

Про матеріал
Презентація на тему "Панас Мирний "Хіба ревуть воли, як ясла повні?" передбачає повторення біографії письменника, заповнення таблиці за даними роману, створення діаграми "Злети і падіння Чіпка Вареника".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Хіба ревуть воли, як ясла повні?”

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Продовжіть речення. Весною 1872 року Панас Мирний перебував у службовому відрядженні. Під час поїздки з Полтави до Гадяча…Почутий письменником випадок з життя ліг в основу повісті…. у …. році. Описаний цей випадок і в його нарисі …Закінчивши повість, Панас Мирний надіслав її для рецензування …Нарешті, в листопаді …. року був поданий до цензури, яку порівняно швидко і щасливо пройшов. Але далі над романом повис якийсь фатум... Вперше він був надрукований …у … в … році. Вперше легально роман був опублікований в … році у журналі …під назвою … .

Номер слайду 4

Твір “Хіба ревуть воли, як ясла повні” – перший в українській літературі соціально-психологічний роман

Номер слайду 5

Роман

Номер слайду 6

Заповніть таблицю про зображене в романі. Суспільні,історичні подіїВерстви населення. Суспільні явища

Номер слайду 7

Злети і падіння Чіпки Вареника. Народження. Дитинство. У діда Уласа. Відмова громади. Своя земля. Відбирають землю. Пияцтво. Лихі товаришіВбивство сторожа. Каяття. На своєму господарствіНічна компанія. Одруження з Галею. Вибори в земство. Вигнали з гласних. Пияцтво. Розбійництво. Вбивство на хуторі

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Життя Чіпки. Неволя Приниження. Пияцтво Злочин

Номер слайду 13

У народі кажуть: ніколи не приймай рішення у гніві. Чіпка ж не замислювався, перш ніж зробити якийсь крок. Його серце ніколи не радилося з розумом, ставало сліпим у злобі й часто вело на слизьку дорогу. Тому всі його добрі наміри й помисли були перекреслені жахливими вчинками, кривавими злочинами.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

План порівняльної характеристики1.Історична доба2. Дата написання творів3. Вік героїв твору4. Рід занять5. Соціальне походження6. Наявність землі7. Ставлення до проблем8. Як справляються із викликами долі?9. Де знаходять відраду?10. Сімейні стосунки11. Ставлення до образ12. Який кінець життя?

pptx
Додано
14 лютого 2021
Переглядів
2097
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку