Презентація на тему " Періодичний закон та періодична система хімічних елементів Д.І. Менделєєва".

Про матеріал

Презентацію розроблено в цікавому і доступному форматі для ефективного сприйняття інформації учнями. Дана презентація допоможе вчителеві швидко та якісно підготуватися до уроку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

1. Вступ; 2.Назви хімічних елементів та відкриття таблиці; 3. Вимова назв хімічних елементів; 4. Структура періодичної системи; 5. Символи елементів;

Номер слайду 3

Ще античні вчені знали, що все в природі складається з елементів. В історії нової хімії перший список елементів створив в 1789 році французький хімік Антуан Лоран Лавуазьє. Величезну роль у вивченні хімічних елементів зіграв і великий вчений Дмитро Іванович Менделєєв. Більше цікавого про сукупність атомів, з яких складається все у Всесвіті, розкажуть цікаві факти про хімічні елементи... 

Номер слайду 4

Назви хімічних елементів Щоб зрозуміти, як правильно вимовляти назви елементів, потрібно знати декілька важливих правил:

Номер слайду 5

Правило №1 Хімічні елементи в періодичній таблиці які позначаються однією буквою, читаються по першій букві з латинської назви, наприклад, хімічний елемент "Карбон", хімічний знак якого літера "С", значить і читатися буде по цій букві, а саме »Це»

Номер слайду 6

Правило № 1 Винятком в даному правилі є хімічні елементи: Бор (B), Флуор (F), Калій (K) і Йод (I), які відповідають назві хімічного елемента українською мовою.

Номер слайду 7

Правило №2   Деякі хімічні елементи, що позначаються двома буквами, читаються відповідно до назви хімічного елемента на латинській мові, наприклад, неорганічна речовина сульфат срібла AgSO4, читається як:  "аргентум ес о 4".

Номер слайду 8

Відкриття закону Головна справа Дмитра Менделєєва, яка навіки внесла його ім’я в історію — це створення ним періодичної системи хімічних елементів. Дане геніальне відкриття узагальнило весь емпіричний хімічний матеріал. Раніше відкритий періодичний закон показав закономірний зв’язок між усіма хімічними елементами.

Номер слайду 9

Відкриття закону Дмитро Менделєєв розташував всі елементи у послідовності атомної ваги і виявив, що вони через деякі проміжки виявляють подібні властивості. Своєю таблицею вчений вперше показав, що існуюче різноманіття хімічних сполук і елементів утворює в природі струнку систему.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Періодична система Групи Періоди Головні та побічні Великі та малі

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.7
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Велика Наталія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Михайленко Лариса Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Арзуманова Ірина Юріївна
    Дуже сподобалось. Дякую!
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
6 серпня 2018
Переглядів
8521
Оцінка розробки
4.8 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку