Презентація на тему Петанк

Про матеріал
Презентація про один з модулів які можуть викристовуватись на уроках фізичної культури
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання гри в петанк на уроках фізичної культури

Номер слайду 2

 Петанк-один з різновидів боулзу, метою якого є, стоячи всередині кола (обома ногами торкаючись землі), кинути металеву кулю якомога ближче до маленької дерев'яної кулі — кошонет, поросятко, паця, джек, бушон, корок). Цю гру, як правило, грають на твердому ґрунті або гравії, але можна також грати на траві, піску тощо.

Номер слайду 3

Суть гри полягає в тому, що гравці двох команд на прямокутному майданчику по черзі кидають важкі металеві кулі, намагаючись якомога ближче покласти свою кулю поруч з маленькою дерев'яною кулею- кошонет або вибити своєю кулею кулі супротивників. Гра проста, але це не означає, що в ній не вистачає простору для винахідливості, спритності і стратегічного мислення. Навіть не будучи тренованою людиною, в ній можна досягти успіху. До того ж петанк розвиває всі групи м'язів, ненав'язливо забезпечуючи прекрасну розминку - тренування. У петанк можуть грати люди будь-якого віку і комплекції, в тому числі й діти.

Номер слайду 4

МеталевіПластикові з наповнювачем. М’які з обважнювачами. Види куль:кошанет

Номер слайду 5

Техніка виконаннякидка

Номер слайду 6

Правила гри

Номер слайду 7

Для вивчення учнями техніки гри доцільно використовувати: Спеціальні вправи: стрибки з місця у довжину, вбік, вгору; багатоскоки на одній нозі, з ноги на ногу, поштовхом двома ногами; присідання на одній нозі – «пістолет»; обертання кістю з кулею; жонглювання кулею однією, двома руками; вправи для верхнього плечового поясу; імітація кидків з кулею, без кулі; імітація кидків кошонета; вправи для спини; естафети та ігри. Вправи для розвитку відчуття кулі. Кидки на точність у різних напрямках, у різному темпі, з різних зон, у сполучені різних напрямків, темпів, зон. Вправи на зміну висоти траєкторії польоту кулі (для контролю за якістю виконання вправи можна змінюватися висота). Вправи зі зміною довжини польоту кулі. Вправи для розвитку влучності: кидки у ціль, кидки з попадання в кошонет, кидки з потраплянням у кулі (різноманітні варіанти постановки куль, відстані). Отже, інтеграція у систему фізичного виховання учнів закладів загальної середньої освіти з особливими освітніми потребами занять з елементами петанку дозволяє розвинути у цієї категорії дітей відчуття впевненості в собі, зацікавленість у веденні здорового способу житті та покращує їх загальний фізичний розвиток.«

Номер слайду 8

Естафети

Номер слайду 9

Попадання кулі в відро, колесо або обруч

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

pptx
Додано
8 січня 2020
Переглядів
4794
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку