Презентація на тему: "Плетіння браслету технікою макраме"

Про матеріал
Цей матеріал можна використовувати на уроці трудового навчання, до розділу Макраме.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виготовлення браслету технікою макраме

Номер слайду 2

В останній час все більше людей намагаються порадувати один одного унікальними подарунками ручної роботи, з використанням незвичайних матеріалів і виконанні в єдиному екземплярі. Самим затребуваним із них можна віднести прикраси з використанням техніки макраме.

Номер слайду 3

Сьогодні з вами будемо виготовляти прикрасу – браслет. Хід роботи. Нам знадобиться 1,3 м. синтетичної мотузки або шнурка. Перед початком роботи розтріпані кінчики мотузки потрібно охайно обрізати і обпалити запальничкою. Відрізки мотузки скласти навпіл і на відстані 1-2 см. від місця складання зав'язати перший вузол. В плетінні використовуються дві групи мотузок. Ви можете виготовити цей вузол і із двох мотузок, тільки він буде виглядати не так цікаво, як із 4,6,8 мотузок. Кількість мотузок повинно обов'язково бути кратно 2.

Номер слайду 4

Етапи роботи

Номер слайду 5

1. Накиньте петлю із лівої нитки.2. Проведіть праву нитку під цією петлею, але над її продовженням.3. Потім – під початок лівої нитки.4. І на кінець, вивести праву нитку під ділянку цієї ж нитки (правої), який находиться під петлею. Таким чином, тут вона опиниться над петлею, але під правою ниткою і буде нею закріплена.5. Перший вузол браслету Жозефіна готовий, сильно затягувати його не потрібно. Тепер можна приступити до подальшого плетіння.6. Нижче цього вузла сформувати 5-10 вузлів “Жозефіна”.

Номер слайду 6

В проміжках між вузлами можна протягти бусини. Після отримання потрібної довжини браслету, відрізаємо залишки ниток, треба їх обпалити. Закріплюємо кінчики з допомогою голки та кріпимо замочок. Дотримуючись даної схеми можна сплести сережки і кольє. Вийде прекрасний набір.

pptx
Додано
25 квітня 2020
Переглядів
3245
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку