Презентація на тему "Показова розминка для учнів 10-11 класів"

Про матеріал
Цікаві та ефективні вправи для попередження травматизму та підготовки м'язів до інтенсивного навантаження.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РОЗМИНКАПопереджує травматизм, розігріє м’язи і підготує їх до більш інтенсивного навантаження.

Номер слайду 2

Поставте одну ногу спереду іншої на відстань 30см, зігнувши її в коліні. Нахиліться вперед від стегна, втягніть живіт. П’ятки притиснені до підлоги, лікті відведені назад; руки на стегнах. Порахуйте до 5, після чого поміняйте положення ноги. ЛИТКОВИЙ М’ЯЗ.

Номер слайду 3

СУХОЖИЛЛЯ. Зігніть одну ногу в коліні, іншу виведіть вперед. Носок витягнутої ноги дивиться вгору, п’ятка пртиснута до підлоги. Обома руками потрібно спертися на зігнуту ногу, злегка нахиліться вперед. Живіт втягніть, спину тримайте рівно, щоб відчути як розтягується витягнута нога в області сухожиль. Затримайтеся в цьому положенні, порахуйте до п’яти, потім змініть ногу.

Номер слайду 4

Поставте ноги на ширину стегон. Втягніть живіт, щоб утримати рівновагу; перенесіть вагу тіла на праву ногу, ліву зігніть в коліні назад якомога далі, щоб лівою рукою взятися за стопу. Ви відчуєте, як розтягується м’яз стегна. Затримайтеся в цьому положенні на 5 секунд, після чого змініть ногу. ЧОТИРИГОЛОВИЙ М’ЯЗ.

Номер слайду 5

Поставте ноги на ширину стегон. Спина розслаблена, живіт втягнений, руки у замку перед собою. Підніміть руки до рівня грудей і трохи потягніться вперед, щоб відчути як напружується верхня частина спини- так ви розтягуєте трапецієвидний м’яз. Коліна розслаблені, а живіт начебто прилип до спини. ПЕРЕДПЛІЧЧЯ ТА ПЛЕЧІ.

Номер слайду 6

Поставте ноги на ширину плечей. Спина і коліна розслаблені, живіт втягнений, руки у замку за спиною. Піднімайте їх доки не відчуєте напругу в області грудей та рук. Не прогинайте спину, тримайте осанку за рахунок втягнутого живота. Дивіться прямо перед собою, плечі опустіть. Затримайтеся на декілька секунд. ГРУДНІ МЯЗИ.

Номер слайду 7

ТРІЦЕПС. Ноги на ширині плечей, злегка зігнуті. Підніміть одну руку і зігніть її в лікті за головою; постарайтеся дотягнутися до хребту якомога нижче. Щоби збільшити ефективність розтяжки, другою рукою підштовхуйте лікоть робочої руки.

pptx
Додано
12 лютого 2022
Переглядів
365
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку