Презентація на тему "Пошук роботи. Оголошення про роботу "

Про матеріал
Тема " Пошук робти. Оголошення про роботу" є досить актуальною та важливою інформацією для випускників навчальних закладів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Пошук роботи. Оголошення про роботу Підготував: Викладач 1 категорії Хропач Н. Л.

Номер слайду 2

В арсеналі сучасного шукача роботи досить великий спектр джерел пошуку вакансій, уміле використання яких дозволить максимально швидко досягти поставленої цілі – знайти бажану роботу. Одне з таких джерел – оголошення в засобах масової інформації про потребу у працівниках. 

Номер слайду 3

. Існує 2 основні типи оголошень про роботу – докладні і короткі. У докладному оголошенні про вакансію існують наступні основні розділи: -назва вакансії; -назва або короткий опис підприємства-роботодавця; -вимоги до претендента;-опис службових обов'язків; -інформація про умови роботи;-контактна інформація і правила відправки резюме.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

На відміну від докладних, короткі оголошення про вакансії на розділи не діляться. Як правило, не вказуються службові обов'язки і зменшується до мінімуму опис вимог. Передбачається, що вимоги зрозумілі з назви вакансії. Проте і в короткому оголошенні повинні бути назва (опис) вакансії і підприємства, інформація про умови роботи і контактні координати.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Оголошення, на які варто звертати увагу відрізняються: по-перше, конкретністю. Вказані конкретні вимоги й окреслені конкретні пропозиції; по-друге, такі об’яви розміщені на сторінках спеціалізованих видань, Інтернет-сайтів.

Номер слайду 8

Почніть вивчати оголошення з рубрики, де представлені вакансії сфери, яка Вас цікавить. Потрібно також зазирнути і до рубрик, присвячених суміжним спеціальностям. Іноді роботодавець дає одне оголошення, що містить відразу декілька вакансій.

Номер слайду 9

Не спішіть хвататися за телефон. Оцініть ситуацію. Лозунги приміром "Для всіх", "Для молодих та енергійних", "Для серйозних і честолюбних", "Для бажаючих заробити швидко і багато", риторичні запитання "Немає грошей? Хочете мати?", заклики "Це Ваш шанс!" і відтінки солідної респектабельності "Робота в іноземній фірмі", "Робота в офісі" повинні Вас насторожити відразу. Обіцянки божевільних грошей при повній відсутності даних про характер роботи – перша ознака того, що  Вас запрошують на безкоштовний сир у мишоловку.

Номер слайду 10

Таємничість – має змусити Вас замислитися. Розпливчасті формулювання на зразок "організаційно-кадрова робота", "робота з людьми", "адміністративна робота", нав’язливі запрошення ("приїжджайте – все розповімо") та інші неконкретні відповіді щодо характеру роботи говорять про те, що, скоріш за все, Вам запропонують мережевий маркетинг, розповсюдженням продукції, або роботу не за тим фахом, який заявлений в оголошенні.

Номер слайду 11

Проаналізуйте оголошення: -чи зазначена сфера діяльності або точна назва посади? -чи зрозумілі завдання та функції? - які вимоги до кваліфікації і професійного досвіду?- чи висуваються вимоги до особистих якостей нового працівника? до кого і яким чином рекомендовано звертатися?

Номер слайду 12

Не варто фільтрувати вакансії за розміром зарплати, вказаним в оголошенні. Як правило, цифри зарплат в об’явах умовні і приблизні. Зазвичай, існує "вилка" – заробітна плата може варіюватися в залежності від результатів співбесіди. Деякі роботодавці в оголошеннях завищують реальний розмір зарплати, інші, навпаки, вказують нижню межу "вилки". Крім того, в багатьох оголошеннях розмір заробітної платні взагалі не вказують.

Номер слайду 13

Домашня робота Створити своє власне оголошення про роботу Включіть основні елементи оголошення: обов'язки, вимоги, умови роботи.

Номер слайду 14

pptx
Додано
29 січня
Переглядів
420
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку