День Збройних сил України. Виготовлення листівки воїнам.

Про матеріал
Розробка заняття дає можливість створити листівку для воєнів, надає багато теоретичного матеріалу, що розвиває пізнавальні інтереси вихованців, виховує почуття патріотизму, пробуджує національну самосвідомість, любов до Батьківщини і повагу до захисників
Перегляд файлу

Тема: День Збройних сил України. Виготовлення листівки воїнам.

Мета: розвивати пізнавальні інтереси вихованців, виховувати почуття патріотизму,  пробуджувати національну самосвідомість, любов до Батьківщини і повагу до захисників Вітчизни; виховувати глибокі патріотичні почуття, моральні та естетичні якості, причетність і відповідальність за все, що відбувається в країні, вдячність тим, хто віддав за неї життя; формувати активну громадянську позицію щодо єдиної, цілісної держави, бажання робити добрі справи.

Тип заняття: комбіноване.

Матеріали та обладнання: демонстраційний матеріал, кольоровий папір, картон, ножиці, клей, олівці, шаблони, серветки, зразок листівки.

План заняття

І. Організаційний момент.

ІІ. Мотивація навчальної діяльності.

ІІІ. Теоретична частина.

ІV. Практична частина.

V. Ігрова перерва.

VІ. Підсумок заняття.

VІІ. Прибирання робочих місць.

 

Хід заняття

 

І.Організаційний момент

1.1. Привітання, перекличка присутніх вихованців.

1.2. Перевірка готовності робочих місць.

 

ІІ. Мотивація навчальної діяльності

 

   Збройні сили України —

                   Слава, гордість, міць країни!

             Захищають мир, свободу

  Служать рідному народу!

  Щира шана і подяка

  Хлопцям, молодим солдатам,

Що строкову службу чесно

Сприйняли, як борг почесний!

Матері й батьки шановні

    Вихованням послідовним

Відчуття патріотизму

І повагу до Вітчизни

У серцях синів зростили —

Вартувати відпустили

Мирну, вільну і єдину

Незалежну Україну!

Тож вшануймо в день святковий

Всіх без винятку військових!

Завдяки їх чесній службі

Живемо у мирі, дружбі!

Адже мир тоді панує,

Коли армія чатує!

 

- Які дні ми називаємо святами?(вшанування певної події, людей)

- Чому найкращим подарунком вважають той, що створений своїми руками?

- Чи знаєте ви, хто такі захисники? (діти висловлюють свої міркування)

- Чи зустрічалися з ними?

- Яке свято в Україні вшановує воїнів-захисників?

- Як можна проявити повагу до воїнів-захисників нашої держави?

 

ІІІ. Теоретична частина

6 грудня – День Збройних Сил України, загальне професійне свято всіх українських військовослужбовців, давно заслужило всенародну повагу і шану з боку офіційних державних структур усіх рівнів. Цей день приурочений до дати прийняття Закону незалежної України від 6-го грудня 1991-го року «Про Збройні Сили України». Саме свято – День Збройних Сил України – було встановлено у 1993-му році постановою Верховної Ради України від 19-го жовтня. Довгим і тернистим шляхом йшла Україна до дня своєї самостійності. Багато випробувань та негараздів випало на долю українців у боротьбі за свободу та незалежність. І завжди в цій боротьбі поруч із народом йшов воїн-солдат.

Це свято присвячене вшануванню та визнанню внеску військовослужбовців в оборону та безпеку держави. День Збройних Сил України є символом патріотизму, відданості обов'язку та героїзму українських військових.

Це є нагодою для українців виражати подяку та повагу тим, хто обирає військову службу для захисту національної незалежності та територіальної цілісності. В цей день проводять урочисті заходи, ветерани та сучасні військовослужбовці отримують заслужені відзнаки, а громадськість виражає підтримку та вдячність військовим.

День Збройних Сил України також є важливим чинником зміцнення патріотичного духу в країні, підкреслюючи єдність нації та важливість оборони власної країни в умовах сучасних викликів та загроз.

Цей день є також важливим для вшанування пам'яті тих, хто віддав своє життя на службі захисником країни. У цей день проводять урочисті меморіальні заходи, покладання квітів до пам'ятників та могил воїнів, які віддали своє життя за незалежність та свободу України.

Ця дата також стимулює обговорення важливих питань стосовно розвитку та модернізації Збройних Сил, підвищення їхнього бойового потенціалу та готовності до викликів, із якими стикається країна. Важливо звертати увагу на умови служби в армії, соціальне забезпечення військовослужбовців та їхніх сімей, а також на питання реформування та підтримки військового потенціалу держави.

День Збройних Сил стає днем єднання, підтримки та визнання того, що військовослужбовці знаходяться на передовій захисту національних інтересів та безпеки країни. Він відзначає важливість військової служби та героїзму тих, хто готовий стати на захист Батьківщини.

У цей день ми приєднуємося до привітань на адресу наших славних військовослужбовців. Бажаємо їм міцного фізичного здоров’я, успіхів у бойовій та тактичній підготовці, надійних тилів, кохання і всіх благ! Божих благословень Вам і Вашим родинам! Зі святом!

Патріот – це не тільки той, хто говорить рідною мовою, а ще й той, хто своїми вчинками хоч якось виявляє свою любов до Батьківщини, хто виховує в собі переможне почуття гордості, той, чиє життя стає життям свого народу!

Усім нам, починаючи від маленьких дітей і закінчуючи дорослими, потрібно пам’ятати про тих, хто оберігає нашу землю,наші домівки. Хто бореться за мир та незалежність.

Звичайно ж, у кожному домі, у кожній сім’ї ми будемо молитися, за кожного нашого воїна. Нехай українські солдати повертаються додому живими та неушкодженими,нехай Бог помагає нашим хлопцям здолати всіх ворогів нашої української землі!

Сьогодні ми всі разом з вами виготовимо вітальну листівку до Дня Збройних сил України, тим самим виразимо свою любов до воїнів-захисників та привітаємо їх з нагоди свята.

ІV. Практична частина

1.1. Аналіз готового зразка листівки.

1.2.Обговорення технологічної послідовності виготовлення листівки на основі інструкційної картки (Додаток1)

1.3.Повторення основних вимог інструкції з охорони праці та безпеки праці під час користування ножицями

- Назвіть правила безпеки при роботі з ножицями.

- Яких вимог безпеки необхідно дотримуватися під час виконання робіт?

  1.4. Практична самостійна робота вихованців за інструкційною карткою(керівник гуртка контролює процес діяльності вихованців, надає необхідну допомогу).

 

V. Ігрова перерва

Вправа «Опиши захисника»

- Чи траплялося так, що ви потребували захисту? Хто вас захищав?

- Опишіть риси характеру вашого захисника чи захисниці.

Вправа «Подарунок»

Діти утворюють коло. Починаючи з ведучого, кожний по черзі засобами пантоміми зображує певний предмет чи поняття і «дарує» його сусіду (морозиво, квітку, кішку, сонце, свій настрій тощо). Сусід «приймає подарунок» і робить свій подарунок наступному учасникові.

Вправа «Йдуть солдати»

Енергійна ходьба на місці з широкими вільними рухами руками і високим підніманням стегна. Виконуються рухи: крок лівою, права рука вперед; крок правою, ліва рука вперед.

 

ІV. Продовження практичної частини. Естетичне оформлення листівки

 

 

-Виконайте оздоблення листівки та підпишіть її (керівник гуртка ознайомлює дітей зі структурою вітальної листівки).

-Звертання до того, кого вітаємо.

- З чим вітаємо, чого бажаємо.

- Від кого вітання(охочі зачитують написане ними вітання).

VІ. Підсумок заняття

– Молодці, діти! Ви всі дуже старалися. Проявили творчість, старанність,наполегливість та практичні здібності. Кожен із вас створив чудові листівки воїнам - захисникам. Ростіть здоровими, щасливими під мирним небом. Будьте готові до випробувань у житті. Любіть Україну, вивчайте її історію і примножуйте її славу.

Підсумовуючи наше заняття, хочу ще раз підкреслити, що ніщо так не цінується у житті, як воля й свобода. А сила українського народу – в єдності, любові і відданості Батьківщині. Ви, нащадки славних лицарів, маєте знати свою історію. Юнаки повинні готуватися за прикладом захисників до служби в армії. У наш нелегкий час усі ми зобов'язані вміти в разі потреби захищати свою землю, як це роблять наші воїни ЗСУ.

Дякуємо кожному захисникові, хто, ризикуючи власним життям, з честю і гідністю виконує свій громадянський і військовий обов'язок, мужньо протистоїть агресорам. Ми – українці    підтримуємо українське військо, підтримуємо свою власну країну – своє майбутнє. Ми віримо в мирне майбутнє України! (звучить пісня «Повертайся живим»)

VIІ. Прибирання робочих місць.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 

Інструкційна картка

послідовності виготовлення вітальної листівки воїнам

до Дня Збройних Сил України

 

Матеріали та обладнання: демонстраційний матеріал, кольоровий папір, картон, ножиці, клей, зразок листівки, олівець, шаблони, серветки.

Техніка: аплікація, квілінг.

 

Послідовність операцій

Прийоми виконання операцій

Зразок

1

Виготовлення основи для листівки

1. Візьміть білий аркуш паперу та перегніть його навпіл.

C:\Users\Администратор\Desktop\Новая папка\перша.jpg

 

 

2. Обведіть шаблон сердечка.

 

 

C:\Users\Администратор\Desktop\Новая папка\3.jpg 

 

 

3. Виріжте по лінії форму серця.

 

 

C:\Users\Администратор\Desktop\Новая папка\дирка.jpg 

2

Оформлення внутрішньої частини листівки

4. Виріжте з аркушів паперу жовтого і синього кольорів прямокутники розміром 15x11 см.

 

C:\Users\Администратор\Desktop\Новая папка\4.jpg 

5. Наклейте їх.

3

Оформлення зовнішньої частини листівки

6. Виготовте квіти в техніці квілінг методом згинання листочків.

C:\Users\Администратор\Desktop\Новая папка\6.jpg

7. Викладітьусі вирізані частини на поверхні листівки.

C:\Users\Администратор\Desktop\Новая папка\7.jpg.

8. Наклейте їх.

9.Підпишіть листівку.

 

docx
Пов’язані теми
Позашкільна освіта, Інші матеріали
Інкл
Додано
30 січня
Переглядів
273
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку