Презентація на тему "Приготування бургерів"

Про матеріал
Презентація на тему "Приготування бургерів", "Майстер-клас з приготування бургерів"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас з приготування бургерів

Номер слайду 2

Бургер - одна з найпопулярніших сучасних страв, яку полюбляє практично кожен. Слово «гамбургер» уперше з'явилося в 1880 році, коли німецький торговець, подорожуючи Азією, побачив, як зберігають м'ясо в тих краях. Запозичений рецепт торговець привіз на батьківщину — до Гамбурга. За іншою версією, страва отримала свою назву від міста Гамбург, тільки розташованого не в Німеччині, а в американському штаті Нью-Йорк. Саме там у 1885 році брати Френк та Чарльз Менчіси пропонували відвідувачам ярмарку поласувати смаженою яловичою котлетою, вкладеною між двома булочками. Однак «батьком» бургера вважають Луї Лессінга з міста Нью-Хейвен. Свій перший гамбургер він приготував у 1900 році. На прохання клієнта швидко зробити якусь гарячу страву Лессінг, що в цей час якраз порався з фаршем, сформував котлету й обсмажив її на грилі. Готове м'ясо Луї подав між двома шматочками хліба з соусом і листям салату. Згодом він запатентував цей рецепт, офіцйно закріпивши за собою авторство на перший американський гамбургер.

Номер слайду 3

Популярні види бургерів. Класичний бургер. Чізбургер. Чорний бургер. Чікенбургер. Кожен з них має свої особливості приготування, можна сказати, що він має свою неповторну історію приготування.

Номер слайду 4

Класичний бургер. Рецептура класичного американського бургера більш сувора, ніж у гамбургера. До складу такої страви входять наступні інгредієнти: Біла булочка, яку розрізають навпіл і обсмажують з двох сторін. Рубаний яловичий біфштекс. Ідеальний стейк повинен бути обсмажений на грилі, мати діаметр 10 см і висоту 2 см. Елітні закладу з метою надання м'ясу більшої соковитості застосовують дорогу мармурову яловичину з невеликими жировими прошарками. Овочі - огірок або помідор, лист салату і цибуля. Суміш гірчиці та кетчупу, якою змащують внутрішню сторону булочки.

Номер слайду 5

Чізбургер. Назва цього бургера походить від відомого всім англійського слова «cheese». За своїм складом чізбургери практично нічим не відрізняється від гамбургерів за винятком, що в нього додають ще один знаковий інгредієнт - сир. Найчастіше використовуються напівм'які сорти, бо при контакті з гарячою котлетою вони злегка плавляться і розтікаються по ній, а це додає страві особливо приємний смак.

Номер слайду 6

Чорний бургер. Чорний бургер можна придбати в багатьох японських ресторанах. Головна його відмінність від інших видів бургерів полягає в тому, що всі інгредієнти пофарбовані в чорний колір. Отримують потрібний ефект шляхом додавання в булочку, м'ясо і сир чорнила каракатиці. Є й дешевші варіанти - в них інгредієнти забарвлюють активованим вугіллям.

Номер слайду 7

Чікенбургер. До складу чікенбургера яловичина не входить - тут її замінює курка. Що ж стосується інших компонентів, то вони аналогічні інгредієнтам гамбургера: булочка, різні овочі, соус. За бажанням клієнта в блюдо також можуть додати ананаси і сир.

Номер слайду 8

Типи булок для бургерів. Булки можуть відрізнятися. Розмірами: великі, стандартні та міні-варіанти;Колір: білий, чорний;Додатковими інгредієнтами: порожні, з кунжутом;Борошном: пшеничні, картопляні тощо.

Номер слайду 9

Основні види булочок для бургера. БіліКласика жанру. Вони досить м'які за рахунок дріжджового тіста, пружні та добре поєднуються з будь-якими соусами та продуктами. До речі, тому їх використовують і для чизбургерів та фішбургерів. З кунжутом. Саме тісто мало чим відрізняється від простого білого, тільки верхівка посипана сезамом. Бріош. Це вже здобніший варіант, за рахунок додавання вершкового масла. Вони пишні, хрумкі, злегка солодкуваті. ЦільнозерновіЗроблені з борошна грубого помелу, мають низьку калорійність, вважаються кориснішими. Такі булки будуть щільнішими, ароматнішими.

Номер слайду 10

ЧорніМодний японський тренд, що завоював популярність у багатьох інших країнах. Насичений чорний колір виходить завдяки чорнилу каракатиці. А ще вони надають випічці трохи солонуватий присмак. Прецель. Такі булки роблять із того ж тіста, що й знамениті німецькі крендельки до пива. Вони солоні та підходять під будь-які начинки. Чіабатта. Не зовсім традиційний варіант для бургера. Але не можемо не сказати про нього, адже чіабатта з начинкою стала максимально популярною, особливо останніми роками. Вона не потребує представлення – пориста, м'яка, м'якує в роті, а скоринка хрумтить. Єдине, зовні така їжа не зовсім нагадує наш улюблений фаст-фуд, адже форма у неї не схожа на кульку.

Номер слайду 11

ГречаніЇх роблять з гречаного борошна, вони ароматні, низькокалорійні та їх просто люблять прихильники здорового харчування. КартопляніВ основі картопляне борошно або пюре. Консистенція щільніша, тому що в тісто не додають дріжджі, але смак божественний.

pptx
Додано
25 січня
Переглядів
216
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку