Презентація на тему: «Приготування та подача безалкогольних фізів, коблерів і фраппе»

Про матеріал

Мета уроку: навчити технологічно правильно готувати дані коктейлі з дотриманням техніки безпеки та санітарії праці. Бережливо ставитися до матеріально-технічної бази, сировини та електроенергії.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: «Приготування та подача безалкогольних і алкогольних напоїв»Підготувала майстер в/н. Долібич С. С.

Номер слайду 2

Тема уроку: «Приготування та подача безалкогольних фізів, коблерів і фраппе»Мета уроку: навчити технологічно правильно готувати дані коктейлі з дотриманням техніки безпеки та санітарії праці. Бережливо ставитися до матеріально-технічної бази, сировини та електроенергії.

Номер слайду 3

План 1. Технологія приготування та подача коктейлів фізів,а саме: Каліфорнійський фіз; полуничний фіз.2. Технологія приготування та подача коктейлів коблерів,а саме:яблучний коблер; апельсиновий коблер;3. Технологія приготування та подача коктейлів фраппе,а саме:малиновий фраппе; персиковий фраппе.

Номер слайду 4

Актуалізація знань1. В чому готують більшість коктейлів?2. З чого складається шейкер?В якому вигляді має бути шейкер перед початком роботи?4. Як можна прикрашати коктейлі?3. З чого складається блендер?Техніка безпеки блендера.5. Дати загальну характеристику коктейлів типу сауер.6. Як готують коктейль типу сауер на основі горілки, коктейль «Горілка сауер»?7. Розказати технологію приготування коктейлю типу сауер на основі вин ,коктейль «Каприз» 8. Розказати технологію приготування коктейлю на основі коньяку , коктейль «Попелюшка».

Номер слайду 5

1 - чарка для коктейлів, 2 - чарка для коктейлів сауер; 3 - чарка для складних коктейлів, 4 - старомодний стакан (олд-фешенд), 5 - стопка; 6 - стакан-тумблер; 7 - стакан-хайбол; 8 - стакан-колінз; 9 - чаша для пунша; 10 - рейнвейная чарка; 11 - лафітная чарка; 12, 13 - келих для шампанського; 14 - мадерная чарка; 15 - чарка для лікеру; 16 - горілчана чарка, 17 - коньячна чарка.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Безалкогольні фізи. Фізи - це ігристі пінисті напої. До їх складу переважно входять содова або мінеральна вода, ягідні та фруктові соки з кислим смаком. Мінеральну воду в цих напоях можна з успіхом заміняти газованою водою з сифона. Готують їх у шейкері, куди вливають всі компоненти, окрім содової або мінеральної води. Потім приготований напій вливають у склянку хайбол (із льодом на 1/2 об’єму) і розводять содовою або мінеральною водою. Готовий фіз перемішують ложкою, прикрашають ягодами вишні, скибкою лимона або апельсина і подають із двома соломками.

Номер слайду 8

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Каліфорнійський фіз. Сік лимонний. Сік апельсиновий. Сироп вишневий. Вода мінеральна 10 мл50 мл20 мл70 мл Вихід:145мл. Технологія приготування Готують їх у шейкері, куди вливають всі компоненти, окрім содової або мінеральної води. Потім приготований напій вливають у склянку хайбол (із льодом на 1/2 об’єму) і розводять содовою або мінеральною водою. Готовий фіз перемішують ложкою, прикрашають ягодами вишні, скибкою лимона або апельсина і подають із двома соломками.

Номер слайду 9

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Полуничний фіз Сік полуничний 50 мл. Сік лимонний30 мл. Сироп цукровий20 мл. Вода мінеральна55 мл. Вихід:150 мл. Технологія приготування Готують їх у шейкері, куди вливають всі компоненти, окрім содової або мінеральної води. Потім приготований напій вливають у склянку хайбол (із льодом на 1/2 об’єму) і розводять содовою або мінеральною водою. Готовий фіз перемішують ложкою, прикрашають ягодами вишні, скибкою лимона або апельсина і подають із двома соломками.

Номер слайду 10

Безалкогольні коблери Коблери відрізняються від інших безалкогольних змішаних напоїв тим, що до їх складу входять багато різних фруктів і ягід. Готують їх так. У склянку колінз, заповнену на 2/3 об’єму подрібненим льодом, вливають всі необхідні компоненти, кладуть фрукти та ягоди і старанно перемішують напій коктейльною ложкою. Подають коблери з соломкою і чайною ложкою для фруктів.

Номер слайду 11

Яблучний коблер. Сік яблучний 80 мл. Сік лимонний 10 мл. Сироп вишневий 10 мл. Яблуко, вишня, слива 50г Вихід: 100/50 Технологія приготування У склянку колінз, заповнену на 2/3 об’єму подрібненим льодом, вливають всі необхідні компоненти, кладуть фрукти та ягоди і старанно перемішують напій коктейльною ложкою. Подають коблери з соломкою і чайною ложкою для фруктів.

Номер слайду 12

Апельсиновий коблер. Сік апельсиновий 80 мл Сироп цукровий 20 мл Апельсин, вишня 50 г. Вихід: 100/50 Технологія приготування У склянку колінз, заповнену на 2/3 об’єму подрібненим льодом, вливають всі необхідні компоненти, кладуть фрукти та ягоди і старанно перемішують напій коктейльною ложкою. Подають коблери з соломкою і чайною ложкою для фруктів.

Номер слайду 13

Безалкогольні фраппе Є також напої, які відрізняються від айс-крімів тим, що всі компоненти в них, в тому числі морозиво, збиваються разом у шейкері або електроміксері. Їх називають фраппе. На відміну від алкогольних напоїв фраппе, вони не містять алкоголю і готуються без льоду. Подають їх у склянках хайбол із соломкою.

Номер слайду 14

Малиновий фраппе Морозиво “Пломбір” 80 г. Сироп малиновий 20 г. Вершки 20%-ої жирності 55 г Вихід: 150 г. Технологія приготування Всі компоненти, в тому числі морозиво, збиваються разом у шейкері або електроміксері. На відміну від алкогольних напоїв фраппе, вони не містять алкоголю і готуються без льоду. Подають їх у склянках хайбол із соломкою.

Номер слайду 15

Персиковий фраппе. Морозиво “Пломбір” 80 г. Сік персиковий з м’якоттю 75 г Вихід: 150 г. Технологія приготування Всі компоненти, в тому числі морозиво, збиваються разом у шейкері або електроміксері. На відміну від алкогольних напоїв фраппе, вони не містять алкоголю і готуються без льоду. Подають їх у склянках хайбол із соломкою.

Номер слайду 16

Домашнє завдання: повторити тему «Приготування та подача безалкогольних фізів, коблерів, фраппе». Скласти технологічні картки шароватих коктейлів ,а саме: коктейль «Ілюзія», «Ромовий»;та коктейлів з вершками,а саме: коктейль «Маргаритка», «Каприз», «Лісовик».

pptx
Додано
3 січня 2018
Переглядів
4618
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку