Презентація на тему "Принципи, форми і методи правового виховання учнів"

Про матеріал

Коротка презентація як матеріал до уроку на тему "Принципи, форми і методи правового виховання учнів".

Матеріал призначений для використання в якості наочної складової при проведенні майстер-класів та інших видів занять з педагогічними працівниками загальноосвітніх та спеціалізованих навчальних закладів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

КРИВОРІЗЬКА-ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА-ІНТЕРНАТ №4Інформаційно-виховна година на тему:«Принципи, форми і методи правового виховання учнів» Підготував Шутов В. Ф.

Номер слайду 2

Принципи виховання - це керівні положення, що відображають загальні закономірності процесу виховання і визначають вимоги до змісту організації та методів виховного процесу.

Номер слайду 3

Принцип гуманізму Під категорією «гуманізм» розуміють, з одного боку, спрямування суспільної і індивідуальної свідомості на людину, а з іншого - домінування у функціонуванні всієї правової системи природних прав і свобод людини, її благ, розвиток у неї вмінь та можливостей, формування внутрішньої свободи і відповідальності. Гуманізм виховання - це також віра вихователів, педагогів у можливості тих, кого виховують, у можливість їх удосконалення, це повага до їх особистих прав, потреб та інтересів.

Номер слайду 4

Всі без винятку суб'єкти суспільних відносин керуються принципом суворого дотримання приписів законів та інших нормативних актів, сумлінно виконують покладені на них юридичні обов'язки, безперешкодно і повною мірою використовують свої суб'єктивні права. Принцип законності

Номер слайду 5

Принцип демократизму Проявляється у органічному поєднанні прав, свобод, обов'язків та відповідальності учасників виховного процесу. З одного боку, співробітництво у правовиховній роботі між вихователем та вихованцем, як рівноправним суб'єктом правовиховного процесу, а з іншого - виключає вседозволеність та анархію.

Номер слайду 6

Передбачає об'єктивний аналіз і оцінку реальної дійсності з позиції пізнання об'єктивних законів суспільного розвитку і застосування їх у правовій практиці, пояснення причин явищ, що відбуваються. Принцип науковості

Номер слайду 7

Навіть найскладніші науково-правові питання мають викладатися у максимально доступній формі. При цьому популярність повинна обов'язково поєднуватись з науковістю. Доступність нерівнозначна спрощенню, яке завдає правовиховному процесу суттєвої шкоди, робить його поверховим, малоефективним. Принцип доступності і популярності

Номер слайду 8

Принцип систематичності Правовиховна робота повинна проводитись відповідно до розроблених планів, програм, наукових підходів та встановлені терміни з використанням у певній системі прогресивних засобів, форм і методів правовиховної роботи, що надає можливість досягти наміченого результату.

Номер слайду 9

Методи виховання - це способи взаємопов'язаної діяльності вихователів і вихованців, спрямованої на формування в останніх поглядів, переконань, навичок і звичок поведінки.

Номер слайду 10

МЕТОДИ ПРАВОВОГО ВИХОВАННЯ:переконання заохоченняпримусприкладзмаганняспостереженнякритика

Номер слайду 11

Форми виховання – це засоби організації виховного процесу, в яких реалізується взаємодія вихователя і вихованців у різних умовах.

Номер слайду 12

Класифікація форм правового виховання. За призначенням, метою, змістом: загальні спеціальніЗа кількістю охоплення:масовігруповііндивідуальніЗа впливом:безпосереднііндивідуальніопосередкованіПравова освіта, правова пропаганда, правова практика, самовиховання, ІВР.

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Додано
28 березня 2018
Переглядів
2494
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку