Презентація на тему: "Принципи організації позашкільної виховної роботи"

Про матеріал
Презентація на тему: " Принципи організації позашкільної виховної роботи".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

"Принципи організації позашкільної виховної роботи"

Номер слайду 2

Поняття - позашкільна освіта трактується як сукупність знань, умінь та навичок,які отримують вихованці, учні і слухачі в позашкільних навчальних закладах у час, вільний від навчання в загальноосвітьніх та інших навчальних закладах. Позакласна робота- різноманітна освітня і виховна робота,спрямована на задоволення інтересів і запитів дітей, організована в позаурочний час педагогічним колективом школи. Позашкільна робота- освітньо-виховна діяльність позашкільних закладів для дітей та юнацтва. Обидва види мають спільні завдання і передбачають застосування переважно однакових засобів, форм і методів виховання.

Номер слайду 3

Завдання позакласної та позашкільної роботи. Закріплення,збагачення та поглиблення знань, набутих у процесі навчання, застосування їх на практиці;Розширення загальноосвітнього кругозору учнів, формування в них наукового світогляду, вироблення вмінь і навичок самоосвіти;Формування інтересів до різних галузей науки, техніки, мистецтва, спорту, виявлення і розвиток індивідуальних творчих здібностей та нахилів;Організація дозвілля школярів, культувного відпочинку та розумових розваг;Поширення виховного впливу на учнів у різних напрямах виховання.

Номер слайду 4

Позашкільна робота має свої специфічні принципи. Добровільний характер участі в ній. Суспільна спрямованість діяльності учнів. Розвиток винахідливості, дитячої технічної, юнацької, та художньої творчості. Зв'язок з навчальною роботою.

Номер слайду 5

Добровільний характер участі в ній. Сприяє тому, що учні можуть обирати профіль занять за інтересами. Педагоги за таких умов повинні ретельно придумувати зміст занять, використовуючи нові, ще не відомі учням факти, форми і методи, які б посилювали їх інтерес.

Номер слайду 6

Суспільна спрямованість діяльності учнів. Цей принцип вимагає, щоб зміст роботи гуртків, клубів та інших форм діяльності, відповідав потребам української держави, відображав досягнення сучасної науки, техніки, культури і мистецтва.

Номер слайду 7

Розвиток ініціативи і самодіяльності учнів. У позашкільній діяльності слід ураховувати бажання школярів, їх пропозиції, щоб кожен з них виконував цікаву для себе роботу.

Номер слайду 8

Розвиток винахідливості, дитячої технічної, юнацької та художньої творчостіПід час занять перед учнями слід ставити завдання пошукового характеру: створення нових приладів, удосконалення наявних; приділення особливої уваги творчому підходу до справи тощо.

Номер слайду 9

Зв'язок з навчальною роботою. Позашкільна робота повинна бути логічним продовженнямнавчально-виховної роботи, яка здійснюєтья на уроках.

Номер слайду 10

ОТЖЕ,Позанавчальна робота - органічна частина всіїх навчально-виховної діяльності школи. Вона є продовженням і розвитком процесу, здійснюваного на уроках, і підлягає загальним навчально-виховним задачам. Позанавчальна робота відкриває Додаткові можливості для реалізації міжпредметних зв'язків технології з іншими предметами, у першу чергу з фізикою, математикою, хімією, біологією, малюванням, крнсленням.

pptx
Додано
28 листопада 2020
Переглядів
2250
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку