Презентація до уроку математики у 6 класі. Слайди містять задачі на застосування пропорції у кулінарії. Презентацію можна використовувати при узагальненні цієї теми.
Перевірка домашнього завдання № 618 . Розв'язання: 8 вантажівок – 3 дні 6 вантажівок – х днів 8:6 =х:3, х=3·8:6, х=4 Відповідь: 4 д.
Номер слайду 3
№658 Х- коефіцієнт пропорційності. Тоді АС =4х (см), СД=3х(см), ДВ=2х(см). Оскільки довжина відрізка АВ=36см , то маємо рівняння:4х+3х+2х=36,9х =36,Х=36:9,Х=4. Отже, АС= 4·4=16 (см), СД =3 ·4=12 (см), ДВ =2· 4=8(см). Відповідь:16см,12см,8 см.
Номер слайду 4
Бліц – опитування 1. Що називається пропорцією? 2. Як називаються члени пропорції? 3. У чому полягає основна властивість пропорції? 4. Як знайти невідомий крайній член пропорції? 5. Як знайти невідомий середній член пропорції? 6. Які величини називаються прямо пропорційними? 7. Які величини називаються обернено пропорційними? 8. Що таке масштаб?
Номер слайду 5
Відношення і пропорції. Розв’язування задач.
Номер слайду 6
«Вчитись можна тільки весело… Щоб перетравлювати знання, потрібно поглинати їх з апетитом». Анатоль Франс
Номер слайду 7
Знайдіть значення відношення та записати в порядку зростання: 1) 90 : 3 – 6 : 2 Л 2) 20 : 5 + 12 : 6 Т 3)100: 2 Ь 4) 50 : 50 А 5)36:12=6: Х Н 6)Х:4=40:8 Й 7) 7 : 1 А
Номер слайду 8
Антайль
Номер слайду 9
1. Кухарі, що спеціалізуються на приготуванні перших страв. 2. Кухарі, що спеціалізуються на приготуванні других страв. 3. Кондитери.
Номер слайду 10
Кухарі, що спеціалізуються на приготуванні перших страв.1. Щоб зварити борщ, на кожні 100 г м’яса треба взяти 60 г буряків. Скільки буряків потрібно взяти на 600 г м’яса? 2. 630г картоплі треба поділити пропорційно числам 3, 2, та 4 для приготування борщу, горохового супу та солянки. Скільки грамів картоплі потрібно для кожної страви?
Номер слайду 11
Кухарі, що спеціалізуються на приготуванні других страв.1. Для приготування 200г салату «Олів ‘є « потрібно взяти 4 яйці. Скільки яєць потрібно для приготування 300г салату. 2. Овочевий салат містить огірки, помідори, цибулю у відношенні 3:2:1. Скільки треба взяти цих складників, щоб отримати 540 г салату?
Номер слайду 12
Кондитери1. Для випічки 4 порцій торту «Медовик» потрібно 80 г меду. Скільки меду потрібно,щоб приготувати 11 порцій торту? 2.20 кг цукру треба поділити пропорційно числам 9, 8 і 3 для випічки печива, кремів та для морозива.
На уроці я: - дізнався... - зрозумів... - навчився... - Найбільший мій успіх - це... - Найбільші труднощі я відчув... - Я не вмів, а тепер умію… - Найбільше мені сподобалось…
Номер слайду 16
Домашнє завдання. Повторити § 12–15. Скласти та роз’язати дві задачі на використання пропорції в кулінарії.(Пропорційний поділ та обернені величини) ( висок.рівень)№644,№656 ( достатн.рівень)№638, №598 (серед.рівень)