Бліц – опитування 1. Що називається пропорцією? 2. Як називаються члени пропорції? 3. У чому полягає основна властивість пропорції? 4. Як знайти невідомий крайній член пропорції? 5. Як знайти невідомий середній член пропорції? 6. Які величини називаються прямо пропорційними? 7. Які величини називаються обернено пропорційними? 8. Що таке масштаб?
Кухарі, що спеціалізуються на приготуванні перших страв.1. Щоб зварити борщ, на кожні 100 г м’яса треба взяти 60 г буряків. Скільки буряків потрібно взяти на 600 г м’яса? 2. 630г картоплі треба поділити пропорційно числам 3, 2, та 4 для приготування борщу, горохового супу та солянки. Скільки грамів картоплі потрібно для кожної страви?
Кухарі, що спеціалізуються на приготуванні других страв.1. Для приготування 200г салату «Олів ‘є « потрібно взяти 4 яйці. Скільки яєць потрібно для приготування 300г салату. 2. Овочевий салат містить огірки, помідори, цибулю у відношенні 3:2:1. Скільки треба взяти цих складників, щоб отримати 540 г салату?