Презентація на тему "РМ №24. Складання розповіді «Улюблені пісні моєї мами»."

Про матеріал
РМ №24. Складання розповіді «Улюблені пісні моєї мами». Що ж таке розповідь? Готуємося до написання твору-розповіді. Структура тексту-розповіді. Початок розповіді. Ознаки тексту-розповіді.Закінчення розповіді
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РМ №24. Складання розповіді «Улюблені пісні моєї мами». Напиши невеличку розповідь «Улюблені пісні моєї мами», об'єм твору до 10 речень.

Номер слайду 2

Розповідь — це висловлення про вчинки героїв, про події, які відбуваються, відбуватимуться чи відбувалися з кимось у певній послідовності. До розповіді можна поставити запитання що сталося?Розповідь має такі складники: початок дії, розвиток дії, кінець дії. Що ж таке розповідь?

Номер слайду 3

Готуємося до написання твору-розповіді 1. Подумайте, про яку подію (або події) ви будете розповідати, наскільки це цікаво читачам.2. Сформулюйте тему та головну думку розповіді. Дайте назву своєму твору.3. Доберіть необхідний для роботи матеріал.4. Складіть план розповіді та вкажіть у ньому вступ, зав’язку, кульмінацію, розв’язку, закінчення.5. Подумайте, які мовленнєві засоби потрібно використати, щоб розповідь була цікавою (якщо події смішні – викликати у читачів сміх, якщо хвилюючі – виявити у читачів це почуття).

Номер слайду 4

Структура тексту-розповіді. Початок розповіді

Номер слайду 5

Початок розповіді1. Слова, які позначають час (колись, одного разу, на минулому тижні, минулого літа та ін.).2. Слово це (Це було восени…).3. Слова є, був (була) (Є у мене друг…).4. Ім’я героя (Марійка посміхалася...).5. Питальне речення (Чи відомо вам…).6. Слово коли (Коли дерева були малими, …).

Номер слайду 6

Ознаки тексту-розповіді. Закінчення розповіді

Номер слайду 7

1. Остання дія, яка завершує попередні.2. Оцінка події, висновок (Щоб більше такого не відбувалося...)3. Запитання або вигук (Ось так!)Закінчення розповіді

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Половенченко Ліна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Федченко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 квітня 2021
Переглядів
5186
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку