Презентація на тему: «РМ (письмово). Складання оповідання за прислів’ям». 5 клас

Про матеріал
Презентація є додатком до уроку «РМ (письмово). Складання оповідання за прислів’ям». 5 клас. В презентації застосований смаковий рецепт для написання твору – розповіді. Спочатку учням демонструєте малюнок торта, потім вони згадують, які складові входять у композицію смачного кондитерського виробу, а тоді збирають із частин тексту готовий торт та складають свій смачний твір.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РМ (ПИСЬМОВО). СКЛАДАННЯ ОПОВІДАННЯ ЗА ПРИСЛІВ’ЯМ Презентація вчителя зарубіжної літератури Куньєвського НВК Несущенко С.І.

Номер слайду 2

ЕПІГРАФ УРОКУ:

Номер слайду 3

Я ЇМ, ЩОБ ЖИТИ, А ДЕЯКІ ЖИВУТЬ, ЩОБ ЇСТИ. ДАВНЬОГРЕЦЬКИЙ ФІЛОСОФ СОКРАТ

Номер слайду 4

Якщо багато з’їси, то й мед гірким здасться. Прислів’я Основний принцип здорового харчування – не переїдати. Коли з’їси занадто багато, то будь-яка солодкість або просто улюблені ласощі втратить свою принадність.

Номер слайду 5

Як жуєш, так і живеш. Прислів’я Ретельніше ти пережовуєш їжу, тим більше користі вона приносить. Це здається неймовірним, але насправді так і є. Ретельно пережована їжа легше перетравлюється, і організм отримує максимальну кількість поживних речовин.

Номер слайду 6

Вкладаючись спати з порожнім шлунком, прокинешся бадьорим. Прислів’я Уві сні організм потребує відпочинку. Якщо ви наїдаєтеся перед сном, то замість відпочинку, шлунок продовжує роботу. Це негативно позначається на загальному самопочутті вранці

Номер слайду 7

Яблуко в день - і доктор не потрібен. Прислів’я Яблука – природне джерело заліза та комплексу вітамінів, легко засвоюваних організмом. Крім цього, яблука допомага-ють травленню і зменшують кількість холестерину в крові.

Номер слайду 8

НАЙУЛЮБЛЕНІШИМ ПРОДУКТОМ ХАРЧУВАННЯ – Є ТОРТ. Композиція смачного торта Як правило, випікаються коржі, які змазуються кремом, заливаються смачною шоколадною або сметанковою заливкою. Готовий торт ставимо на основу, щоб він не розпався.

Номер слайду 9

КОМПОЗИЦІЯ ТВОРУ-РОЗПОВІДІ

Номер слайду 10

Пам’ятка написання твору за прислів’ям 1. Обери прислів’я, яке тобі найбільше до вподоби й зміст якого ти добре розумієш. 2. Згадай ситуації, у яких можливе використання цього прислів’я. 3. Придумай вступ, основну частину та висновок. 4. Напиши твір на чернетці, добре перевір його. 5. Перепиши охайно твір у зошит, дотримуючись орфографічних та пунктуаційних правил, точного слововживання. 6. Обсяг твору — приблизно до 10 речень. 7. Заголовком твору може бути обрано прислів’я. 8. Складання творів на чернетках. 9. Оформлення робіт у зошитах.

Номер слайду 11

СМАЧНИХ ВАМ ТВОРІВ!

ppt
Додано
21 серпня 2020
Переглядів
3437
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку