Презентація на тему:"Розвиток зв’язного мовлення. Письмовий переказ тексту за складеним планом (3 клас)

Про матеріал
Презентація на тему:"Розвиток зв’язного мовлення. Письмовий переказ тексту за складеним планом (3 клас). Розвивати зв'язне мовлення. Вчити учнів складати план до прочитаного тексту, вміти переказувати даний текст за складеним планом Використано гіперпосилання .https://www.youtube.com/watchv=arIrJqQyHrk&ab_channel=%D0%98%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%8C%D0%97%D0%B8%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток зв’язного мовлення Письмовий переказ тексту за складеним планом (3 клас)Підготувала вчитель початкових класів Ковальчук Г. Т.

Номер слайду 2

Загадка. В лісі він без сумки ходить. Яблука й гриби знаходить. Спина – голки. Очі – намистинки. Хто це там біля ялинки? Гостроносий і малий,Сірий, тихий і незлий. Вдень ховається. ВночіЙде шукать собі харчі. Весь із тонких голочок. Як він зветься?.

Номер слайду 3

Мета уроку Сьогодні на уроці ми поговоримо про їжаків, дізнаємось про них більше. Напишемо переказ за складеним планом

Номер слайду 4

Незвичайні факти з життя звичайних їжачків*На нашій планеті існує близько 23 видів різних їжаків.*Залежно від виду їжаки можуть жити в лісах, степах, полях, живих огорожах, кущах, навіть у горах. *Є й такі, яким подобається жити з людьми по сусідству: на скотарнях,у садах,сараях. Ці їжачки дуже довірливі.*Їжаків вважають тваринами всеїдними. Вони з радістю поласують комахами,гусінню, молоком, яйцями, черв’яками, маленькими пташенятами дрібних пташок, ягодами та фруктами.*Їжачки мають звичку впадати в сплячку. Десь у жовтні-листопаді вони починають готуватися до сну. Для цього вони облаштовують своє помешкання сухим листям, мохом.*Їжачки народжуються вагою 12–25 грамів, завдовжки 5–9 сантиметрів. Вони з’являються на світ сліпими, глухими, беззубими, голими, але вже в перший день життя, буквально за кілька годин після народження, їхня шкіра заростає м’якими білими голками.*У перший день після народження їжачків їхня матір ані на хвилину від них не відходить. Годує їх молоком. Йдучи з гнізда, мати окутує їжачків травою й листям, щоби вони не замерзли.*Їжак — це головний охоронець садіві полів. Він знищує купу шкідливих комах, слимаків та мишей.

Номер слайду 5

10 цікавих фактів про їжаків!https://www.youtube.com/watch?v=ar. Ir. Jq. Qy. Hrk

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Вигадки про їжаків Часто в книжках бачимо малюнки їжака з яблуком чи грибами на спині. Усі впевнені, що їжак запасає їх на зиму. А потім зимовими вечорами гризе в нірці й чекає весни. Відкриємо вам таємницю. Їжакам не потрібно робити запаси їжі. Узимку вони сплять. Вважається, що їжак ловить мишей. Але насправді він не може наздогнати спритну мишу. Хіба що пощастить йому знайти мишаче гніздо. Найчастіше їжак поїдає жуків, черв’яків, равликів.

Номер слайду 8

Дай відповіді на її запитання. Усно1. Що їдять їжаки?2. Що роблять ці тваринки взимку?3. Чи правда, що їжаки ловлять мишей?4. Чи доводилося тобі бачити живого їжака? Де саме?5. Як гадаєш, чому в їжака замість хутра голки?

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Перечитай текст ще раз. Склади й запиши план тексту. -Скільки абзаців у цьому тексті? 1. Прочитайте перший абзац. Як його назвемо? 2. Про що розповідається в другому абзаці? Як можна коротко записати?3. Зачитайте третій абзац. Який заголовок доберете?

Номер слайду 11

Зверни увагу, як пишуться слова: Вигадки книжки зустрічаємо впевнені відкриємо узимку вважається

Номер слайду 12

У ЗОШИТІ ЗАПИШИ ПЕРЕКАЗ ТЕКСТУ Письмовий переказ Вигадки про їжаків План 1.2.3. А потім переказ твору за планом. Пам’ятай! Розкривати кожний пункт плану потрібно з абзацу.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Глушко Тетяна Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 жовтня 2020
Переглядів
10531
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку