Презентація на тему "Середньовічні університети" 7 клас

Про матеріал
Презентація "Середньовічні університети" для сьомого класу. Які і коли виникли перші заклади вищої освіти у світі? Відповіть ви дізнаєтеся тут!)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Середньовічні університети. Презентацію підготувала Пастушок Маргарита із 7-Б класу

Номер слайду 2

Історія європейської університетської освіти сягає своїм корінням у ті часи, коли на зміну рабовласницькому суспільству приходить новий уклад життя, пов'язаний із зародженням феодальних відносин, ідеологічною твердинею якого постало християнство.

Номер слайду 3

У період раннього середньовіччя культура Західної Європи перебувала під впливом католицької церкви, що відігравала, крім релігійної, ще й політичну, соціальну та господарську ролі, претендуючи на перевагу над світською владою. До рук церкви потрапила й система освіти. Учнів підбирали в інтересах кліру, як правило, здатних після завершення освіти поповнювати церковну ієрархію.

Номер слайду 4

Найдавнішіуніверситети Європи1. Болонський університет (1088 р.)У XV ст. в Європі діяло більш як 60 університетів, із них до 25 — в Італії, більш як 20 у Франції, решта — в Німеччині, Англії, Іспанії, Богемії (Чехії), Польщі.

Номер слайду 5

2. Паризький університет (1150 р.)Саме в Паризькому університеті вперше відбувся розподіл на факультети, які очолили декани.

Номер слайду 6

До початку XIII ст. з’явилися університети в Оксфорді та Кембриджі. 3. Оксфордський університет4. Кебмриджський університет

Номер слайду 7

Найкращою кузнею молодих лікарів вважалася Салернська школа медицини

Номер слайду 8

Трішки фактів про організаційну структуру університетів. Навчальна програма зазвичай розписувалася на цілий рік. Семестри вперше з’явилися в Німеччині наприкінці XV ст. Щоправда, умовно існували два навчальних періоди: великий — від середини вересня — жовтня до Великодня і малий — від великодніх канікул до середини липня.

Номер слайду 9

Лекції поділялися на ординарні (важливі, обов’язкові) та екстраординарні (додаткові). Перші читалися вранці, коли голова у молоді працює краще, другі — після обіду й на свята. Обстановка на ординарних лекціях була суворою, наче на месі: заборонялося переривати лекцію запитаннями, лектор мав носити формене вбрання. До речі, за запізнення або пропуск занять стягувався штраф, причому не лише з лінивого школяра, а й із несумлінного викладача! За два тижні пропусків без поважної причини студента могли не допустити до іспиту.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!Сподіваюсь, презентація вам сподобалась.

pptx
Додав(-ла)
creative duck
Додано
10 листопада 2021
Переглядів
2111
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку