Презентація на тему " Шкідливі звички"

Про матеріал
Матеріал розрахований на збереження здоров'я дітей, і допоможе їм запобігти появі шкідливих звичок, а також побачити їх негативний вплив на здоров'я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Чи хочеш ти бути заручником свого організму?Здоров`я та шкідливі звички.

Номер слайду 2

Рейтинг найбільш шкідливих звичок:1. наркоманія, алкоголізм, куріння;2. шкідливі звички пов`язані із харчуванням;3. інтернет- і телезалежність

Номер слайду 3

“Тютюн приносить шкоду тілу, руйнує розум, отуплює цілі нації ” ( О. де Бальзак)

Номер слайду 4

Причини паління

Номер слайду 5

Головна причина паління - нікотинова залежність. Чому підлітки палять?Хочуть бути модними, сучасними (так роблять всі, не хочу бути білою вороною)Цікавість (відчути заспокоєння, “кайф”)Небезпечні компанії (шантаж, примушування)Вплив ЗМІ, зокрема реклами. Хочуть стати дорослішими. Гадають, що кинуть палити в будь-який час. Не знають негативних наслідків паління

Номер слайду 6

Негативні наслідки паління. Тютюновий дим містить до 4000 різних хімічних сполук, Найнебезпечнішими є нікотин, чадний газ і смоли. Паління призводить до порушення роботи серця та інших органів, спотворює зовнішність

Номер слайду 7

Курця можна впізнати за нездоровим, сірим кольором обличчя. Оксид вуглецю, що міститься в тютюновому димі, частково заміщує в крові кисень, і через це клітини потерпають від кисневого голодування. Зловживання алкоголем призводить до розширення кровоносних судин. На початку це спричиняє яскравийрум'янець, згодом колір обличчя стає плямистим, з'являються плями і червоні прожилки. Вживання алкоголю призводить до зневоднення, сухості шкіри і появи дрібних зморщок. Через високу калорійність алкоголю порушується апетит, і організм отримує менше корисних речовин. Унаслідок цього шкіра набуває нездорового жовтуватого відтінку. У тих, хто палить, у 5 разів частіше з’являються глибокі і помітні зморшки, до того ж – набагато (іноді на 20 років) раніше. Це тому, що тютюновий дим руйнує речовини, які забезпечують пружність шкіри. Курці весь час стискають губи і мружать очі. Через це у них з’являються зморшки на лобі, навколо очей і рота.

Номер слайду 8

Наслідки паління протягом двох років

Номер слайду 9

Віддалені наслідки паління. Курцям зі стажем найбільше загрожує небезпека виникнення ракових, серцево-судинних, легеневих і шлункових захворювань.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Пасивне куріння…Пам'ятай !Ти стаєш пасивним курцем , вдихаючи дим , коли курять інші . Пасивне куріння так само шкідливе для здоров’я , як і власне куріння .

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Вартість шкідливої звички. Підрахуйте, скільки грошей витрачає людина, щодня купуючи по 2 пачки сигарет за середньою ціною (за тиждень, місяць, рік). Подумайте, як можна було б витратити ці кошти, якби їх не довелося витрачати на сигарети. Поміркуйте, чому тютюнопаління найбільш поширене у бідних країнах і серед бідних людей.

Номер слайду 14

Чи знаєш ти, що одна сигарета містить 0,2 — 2 мг нікотину, а смертельна для людини одноразова доза — 70 мг? Підрахуй, скільки сигарет містять цю дозу.?Бернард Шоу сказав: ”Сигарета - це паличка, з одного боку якої вогник, а з іншого - дурник”.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Органи в організмі людини, які найчастіше уражає алкоголь

Номер слайду 18

Слабоалкогольні напої…1. Приводять до звикання2. Отруюють організм хімічними барвниками та етиловим спиртом3. Є небезпекою для генетичного апарату людини4. Містять кофеїн5. Паралізують діяльність головного мозку“Пияцтво- це тренування у безумстві” (Піфагор)

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Алкоголь, тютюн і наркотики – три голови одного чудовиська, яке має страшну владу над людьми, особливо дітьми і підлітками

Номер слайду 27

Номер слайду 28

То що ви оберете: яскраве життя, чи щоденну важку боротьбу за виживання?Яким ви бачите своє майбутнє?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Simonova Lidiya
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Основи здоров`я 7 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
3 січня 2020
Переглядів
9232
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку