Презентація на тему : " Правда про тютюн"

Про матеріал
Матеріал містить інформацію про причини паління, негайні та віддалені наслідки паління та вартість цієї шкідливої звички.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Хочуть бути модними, сучасними (так роблять всі, не хочу бути білою вороною) Цікавість (відчути заспокоєння, “кайф”) Небезпечні компанії (шантаж, примушування) Вплив ЗМІ, зокрема реклами Хочуть стати дорослішими Гадають, що кинуть палити в будь-який час Не знають негативних наслідків паління

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Тютюновий дим містить до 4000 різних хімічних сполук, Найнебезпечнішими є нікотин, чадний газ і смоли Паління призводить до порушення роботи серця та інших органів, спотворює зовнішність

Номер слайду 8

Курця можна впізнати за нездоровим, сірим кольором обличчя. Оксид вуглецю, що міститься в тютюновому димі, частково заміщує в крові кисень, і через це клітини потерпають від кисневого голодування. Зловживання алкоголем призводить до розширення кровоносних судин. На початку це спричиняє яскравий рум'янець, згодом колір обличчя стає плямистим, з'являються плями і червоні прожилки. Вживання алкоголю призводить до зневоднення, сухості шкіри і появи дрібних зморщок. Через високу калорійність алкоголю порушується апетит, і організм отримує менше корисних речовин. Унаслідок цього шкіра набуває нездорового жовтуватого відтінку. У тих, хто палить, у 5 разів частіше з’являються глибокі і помітні зморшки, до того ж – набагато (іноді на 20 років) раніше. Це тому, що тютюновий дим руйнує речовини, які забезпечують пружність шкіри. Курці весь час стискають губи і мружать очі. Через це у них з’являються зморшки на лобі, навколо очей і рота.

Номер слайду 9

Чи знаєш ти, що одна сигарета містить 0,2 — 2 мг нікотину, а смертельна для людини одноразова доза — 70 мг? Підрахуй, скільки сигарет містять цю дозу. ? Бернард Шоу сказав: ”Сигарета - це паличка, з одного боку якої вогник, а з іншого - дурник”.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Курцям зі стажем найбільше загрожує небезпека виникнення ракових, серцево-судинних, легеневих і шлункових захворювань.

Номер слайду 12

Підрахуйте, скільки грошей витрачає людина, щодня купуючи по 2 пачки сигарет за середньою ціною (за тиждень, місяць, рік). Подумайте, як можна було б витратити ці кошти, якби їх не довелося витрачати на сигарети. Поміркуйте, чому тютюнопаління найбільш поширене у бідних країнах і серед бідних людей.

ppt
До підручника
Основи здоров`я 7 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
3 січня 2020
Переглядів
1746
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку