Презентація на тему "Соціум"

Про матеріал
Матеріал можна використати під час вивчення теми "Людина в соціокультурному просторі"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Соціокультурна багатоманітність. Громадянська освіта 10 клас. Підготувала Мосійчук Віра Михайлівна вчитель Лукашівського навчально-виховного комплексу«Дошкільний навчальний заклад –загальноосвітня школа I-IIIступенів»

Номер слайду 2

Визначити поняття: «соціум», «соціальна структура суспільства»,«полікультурність». Розвивати увагу, пам’ять, мислення, вміння аналізувати, робити висновки, висловлювати власне судження, виховувати розуміння необхідної поваги та толерантного ставлення до людей. Мета уроку:

Номер слайду 3

Соціум — це:суспільство, як цілісна соціальна система,людська спільність певного типу (родові і сімейно-споріднені, соціально-класові, національно-етнічні, територіально-поселенські спільності),соціальне оточення людини, сукупність форм діяльності людей, що склалися історично.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Полікультурність. Полікультурність - це такий принцип функціонування та співіснування в певному соціумі різноманітних етнокультурних спільнот з притаманним їм усвідомленням власної ідентичності, що забезпечує їх рівноправність, толерантність та органічність зв'язку з широкою кроскультурною спільнотою, взаємозбагачення культур, а також наявність та визначення спільної загальнодержавної системи норм та цінностей, які становлять основу громадянської свідомості кожного члена соціуму.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Порушення соціальної стабільності Міжнаціональні конфлікти Релігійні конфлікти

Номер слайду 14

Міжнаціональні конфлікти – це окрема форма міжгруппового конфлікту, у якому групи з протилежними інтересами розрізняються по етнічній (національній) ознаці. У повсякденній практиці під час обговорення міжнаціональних відносин чи ефективності, неефективності національної політики держави, звичайно, маються на увазі визначені нації. При цьому різні нечисленні етнічні групи особливо не виділяються, хоча їхня кількість, досить значна. Міжетнічна політика держави покликана регулювати соціально-політичні відносини з метою узгодження інтересів різних етнічних і національних груп і найбільш повного задоволення їхніх потреб.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Релігійні конфлікти — це зіткнення і протиборство (протидія) між носіями релігійних цінностей (від окремих індивідів (віруючих) до конфесій), що обумовлені відмінностями в їх світосприйнятті, уявленнях і ставленні до Бога, різним становищем та участю в релігійному житті

Номер слайду 17

pptx
Додано
30 січня
Переглядів
122
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку