Презентація на тему "Теоретичний тест - спортивна акробатика"

Про матеріал
В цьому матеріалі розроблен теоретичний тест зі спортивної акробатики, для дітей які займаються на спортивному гуртку акробатикою. На дистанційному занятті, щоб дітям було цікавіше і веселіше, я розробила презантацію та запропонувала пройти цікавий тест, який вдався дуже цікавим, та заодно підтримати теоретичні знання з цого виду спорту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕОРЕТИЧНЕ ТЕСТУВАННЯГурток: «Спортивна акробатика»Керівник гуртка: Макарчук Єлизавета Сергіївна

Номер слайду 2

Яка фізична якість використовується у гімнастиці при виконанні підтягування на перекладині: • Сила- це здатність людини переборювати зовнішній опір, аби протидіяти йому за допомогою м’язів.

Номер слайду 3

Яка фізична якість застосовується при виконанні вправи «міст»:• Гнучкість- це морфофункціональні властивості опорно - рухового апарату, які визначають ступінь рухливості його ланок. Показником гнучкості є максимальна амплітуда рухів. Її, зазвичай, подають у кутових чи лінійних одиницях вимірювання, тобто в градусах від 0° до 180° або в см.

Номер слайду 4

Що відноситься до гімнастичного спорядження: До спортивних снарядів відносять основні предмети видів спорту: м’ячі, ракети (ракетки), ключки, біти для спортивних ігор; спортивна зброя – нарізні і пневматичні рушниці і пістолети, стендові рушниці, луки, шпаги, рапіри, клинки, легкоатлетичні списи, диски, ядра, молоти, жердини; важкоатлетичні штанги і гирі; гімнастичні бруси, щаблина, кільця, буми і ін., а також обручі, стрічки, скакалки, м’ячі для художньої гімнастики; батути; ковзани (бігові, хокейні, для фігурного катання, роликові); лижі (гоночні, стрибкові, гірські, водні). Особливу групу складають снаряди-апарати: човни – академічні судна, байдарки, каное, яхти, скутери, буєри, сани, велосипеди трекові, шосейні, тандеми, мотоцикли шосейні кросові, іподромні, гоночні для рекорду; автомобілі спортивні, гоночні для рекорду і карти; планери і спортивні літаки. До спортивних снарядів примикають різні тренажери-еспандери, катапульти, центрифуги, комплексні тренувальні апарати і ін.

Номер слайду 5

Яка фізична якість використовується в спорті у бігу на довгу дистанцію: Швидкість – це фізична якість людини, що об’єднує комплекс її функціональних властивостей, що забеспечують виконання рухових дій в мінімальний час. Бистрота – це здатність людини до термінового реагування на подразники і до високої швидкості рухів, що виконуються за відсутністю значного зовнішнього опору.

Номер слайду 6

Що не можна робити при спуску з каната: Не розгойдувати канат, на якому учень виконує вправу. Залазьте і спускайтеся з каната способом, зазначеним учителем. Не використовуйте його не за призначенням. У місці зіскоку укласти гімнастичний мат. Не можна зіскольсувати з канату під час спуску.

Номер слайду 7

Як з давньогрецької перекладається «Акробатика»: Акробатика (від грец. ἀκρο-βᾰτω «ходити по краю» ← ἄκρος «край» + βᾰτω «топтать; ступати, ходити») — різновид гімнастики, що включає в себе вправи на спритність, гнучкість, стрибучість, силу і балансування. З 2016 акробатика включена в олімпійський вид спорту.

Номер слайду 8

Символ олімпійських ігор- це п’ять переплетених:

Номер слайду 9

Хто з перерахованих спортсменів виступав на змаганнях з художньої гімнастики: Кабаєва Аліна Маратівна. Переможниця XXVIII Олімпійських ігор 2004 рокув Афінах. Бронзова призерка XXVII Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї. Дворазова абсолютна чемпіонка світу (1999 і 2003). П'ятиразова абсолютна чемпіонка Європи (1998—2000, 2002, 2004). Шестиразова абсолютна чемпіонка Росії (1999—2001, 2004, 2006—2007).2007 року Аліна Кабаєва завершила свою спортивну кар'єру.

Номер слайду 10

Правильна осанка – це: Постава — це звична поза (вертикальна поза, вертикальне положення тіла людини) для людини у спокої і при русі.«Звичне положення тіла» — це те положення тіла, яке регулюється несвідомо, на рівні системи умовних рефлексів, так званих руховим стереотипом. Людина має тільки одну, притаманну лише йому звичну поставу. Постава зазвичай асоціюється з виправкою, звичної позою, манерою тримати себе. Постава має пряму залежність від поточного самопочуття, втоми людини.

Номер слайду 11

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!Посилання на тестhttps://docs.google.com/forms/d/1e. PZFLd. YPko. ZXjjce. Jf. LTy1d. O2lq. Yg-Z113 HUFe. Wd. Ip. A/viewform?edit_requested=true

pptx
Додано
6 квітня 2021
Переглядів
412
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку