Презентація на тему "Традиційна кухня країн світу"

Про матеріал
В даній презентації "Традиційна кухня країн світу" описано традиційні страви та продукти харчування різних країн світу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кухні країн Європи

Номер слайду 2

Японська кухня. Японська кухня – це особливе мистецтво створювати натюрморти на тарілці, вміння оформити й подати страву Приготування сирої риби, наприклад, часто обмежується вмілим нарізуванням в скибочки і красивим розташуванням в страві. Улюбленим продуктом японців з давніх-давен є рис. Зазвичай при варінні його солять, тому до нього подають гостро-солоні чи гостро-солодкі приправи. Однією з найвідоміших страв у світі стало японська страва "суші”.

Номер слайду 3

В'єтнамська кухня. Рис і локшина - основні продукти, що присутні у всіх харчових закладах. Найпопулярніші страви - локшина з нарізною свининою, яйцями, курчам і креветками, молюски з морськими крабами, обсмажені із сіллю. Типові страви: Бань бао - булочки зі свининою, часником, грибами та овочами. Бань чунг - рис зі свининою, бобами та сезамом, завернутий в бананове листя. Бун бо хуе - гострий суп з рисовою локшиною та яловичиною. Фу – суп з рисовою локшиною та яловичиною, куркою, часником, овочами тощо.

Номер слайду 4

Арабська кухня. Популярні страви з молодого баранчика, начиненої родзинками, рисом, мигдалем, прянощами. У деяких країнах традиційними є такі м'ясні страви, яккубба (смажені чи варені кульки з м'яса, риби з додаванням різних приправ), баранина, смажена на рожні, овочі, фаршировані м'ясом,яхни (тушіть з овочами). Найпоширенішим з молочних продуктів єлябанхамид (варенец). З нього готують сир, прохолодний напій - хунейна.

Номер слайду 5

Грецька кухня. Страви. Баклава — десерт, випічка, у якій шари тіста чергуються із шарами горіхів. Василопіта — пиріг, який випікається 1 січня у День Святого Василя. Папуцакіа — баклажан, начинений яловичиною та овочами. Долма — виноградне листя, начинене яловичиною та рисом. Колокіта — цукіні, начинене курячим філе з томатним соусом. Мезе — кулінарна церемонія, може бути рибною, м'ясною або змішаною та складатись із 15-20 страв. Мусака — запіканка з баклажанів та баранини, з соусом і сиром. Сувлакі — шашлик з ягнятини або свинини. Пастітсіо — макарони в сметанному соусі.

Номер слайду 6

Португальска кухня. Улюбленими стравами португальців є вже згадані сардини, тунець (але він занадто дорогий для обивателя), тріска солона,крокети з крабів та інші морепродукти. Типові страви. Курча «Пирі-пирі» — з дуже гострим червоним перцем. Бакальяу — солона тріска. Вона відома тим, що може готуватися у 365 способів — по одному на кожен день року. Фейжоада — запечені чорні боби з сушеним м'ясом, ковбасками, часником та ін.

Номер слайду 7

Російська кухня. Одним з варіантів пирога, що свідчить про високу культуру кулінарії, є Кулеб'яка - довгастий паштет з начинкою з визиги, приготованої за оригінальним рецептом. За відсутності цього продукту Кулеб'яку роблять із лососем або іншою, дешевшою рибою. Типові страви. Окрошка. Ботвінья. ЩіУха (рибна юшка)ПельменіПиріжки

Номер слайду 8

Африканська кухня. У африканської кухні використовуються місцеві фрукти й овочі, екзотична дичину і риба омиваючих Африку океанів, Туристам обов'язково сподобаються смажене м'ясне асорті, рулети з куріпок і цесарок, тушковані у соусі з червоного вина. Білтонг — в'ялені шматочки яловичини.усаті — шашлики

Номер слайду 9

Французька кухня. Французи вважають кулінарію видом мистецтва, таким самим як поезія чи музика, а відомих кухарів вважають поетами. Французьку кухню умовно поділяють на три частини:cuisine regionale (регіональна кухня)cuisine bourgeoise (загальнопоширена французька кухня)haute cuisine (вишукана кухня, висока кухня) Типові страви. Французький багет. Печінка кролика. Фуа-гра — паштет з печінки гуски. Креп — тонкі млинціБешамель. Буйабез — рибний суп. Фрикасе з курки. Соус валуаз. Крем-брюле — запечені вершки. Суфле. Тарт Татен

Номер слайду 10

Iталійська кухня. Популярні в італійців равіолі — скоріш за все запозичення з Китаю. Равіолі — це невеликі квадратні вареники з гострою начинкою, причому не обов'язково м'ясною, а часто сирною. Макарони й равіолі подають з томатним соусом і тертим сиром. Різото — одна з найпопулярніших італійських страв. Різотто, зазвичай із шафраном, було винайдено в Мілані, але тепер воно популярно по всій Ломбардії.  ДесертІталійці дуже полюбляють морозиво, якого існує безліч видів.Інші десерти: Панетоне — крутий кекс із дріжджового тіста, що печеться в циліндричній формі. Тірамісу — десерт з кремом «маскарпоне» та какао. Касата

Номер слайду 11

Дякую за увагу!Виконала. Учениця 9 класу. Чолій Мар’яна

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Бєлая Оксана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гользберт Олеся
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 квітня 2019
Переглядів
18606
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку