2 червня о 18:00Вебінар: Оцінювання, само- та взаємооцінювання в умовах дистанційного навчання і не тільки

Презентація на тему "Традиційна кухня країн світу"

Про матеріал
В даній презентації "Традиційна кухня країн світу" описано традиційні страви та продукти харчування різних країн світу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кухні країн Європи

Номер слайду 2

Японська кухня. Японська кухня – це особливе мистецтво створювати натюрморти на тарілці, вміння оформити й подати страву Приготування сирої риби, наприклад, часто обмежується вмілим нарізуванням в скибочки і красивим розташуванням в страві. Улюбленим продуктом японців з давніх-давен є рис. Зазвичай при варінні його солять, тому до нього подають гостро-солоні чи гостро-солодкі приправи. Однією з найвідоміших страв у світі стало японська страва "суші”.

Номер слайду 3

В'єтнамська кухня. Рис і локшина - основні продукти, що присутні у всіх харчових закладах. Найпопулярніші страви - локшина з нарізною свининою, яйцями, курчам і креветками, молюски з морськими крабами, обсмажені із сіллю. Типові страви: Бань бао - булочки зі свининою, часником, грибами та овочами. Бань чунг - рис зі свининою, бобами та сезамом, завернутий в бананове листя. Бун бо хуе - гострий суп з рисовою локшиною та яловичиною. Фу – суп з рисовою локшиною та яловичиною, куркою, часником, овочами тощо.

Номер слайду 4

Арабська кухня. Популярні страви з молодого баранчика, начиненої родзинками, рисом, мигдалем, прянощами. У деяких країнах традиційними є такі м'ясні страви, яккубба (смажені чи варені кульки з м'яса, риби з додаванням різних приправ), баранина, смажена на рожні, овочі, фаршировані м'ясом,яхни (тушіть з овочами). Найпоширенішим з молочних продуктів єлябанхамид (варенец). З нього готують сир, прохолодний напій - хунейна.

Номер слайду 5

Грецька кухня. Страви. Баклава — десерт, випічка, у якій шари тіста чергуються із шарами горіхів. Василопіта — пиріг, який випікається 1 січня у День Святого Василя. Папуцакіа — баклажан, начинений яловичиною та овочами. Долма — виноградне листя, начинене яловичиною та рисом. Колокіта — цукіні, начинене курячим філе з томатним соусом. Мезе — кулінарна церемонія, може бути рибною, м'ясною або змішаною та складатись із 15-20 страв. Мусака — запіканка з баклажанів та баранини, з соусом і сиром. Сувлакі — шашлик з ягнятини або свинини. Пастітсіо — макарони в сметанному соусі.

Номер слайду 6

Португальска кухня. Улюбленими стравами португальців є вже згадані сардини, тунець (але він занадто дорогий для обивателя), тріска солона,крокети з крабів та інші морепродукти. Типові страви. Курча «Пирі-пирі» — з дуже гострим червоним перцем. Бакальяу — солона тріска. Вона відома тим, що може готуватися у 365 способів — по одному на кожен день року. Фейжоада — запечені чорні боби з сушеним м'ясом, ковбасками, часником та ін.

Номер слайду 7

Російська кухня. Одним з варіантів пирога, що свідчить про високу культуру кулінарії, є Кулеб'яка - довгастий паштет з начинкою з визиги, приготованої за оригінальним рецептом. За відсутності цього продукту Кулеб'яку роблять із лососем або іншою, дешевшою рибою. Типові страви. Окрошка. Ботвінья. ЩіУха (рибна юшка)ПельменіПиріжки

Номер слайду 8

Африканська кухня. У африканської кухні використовуються місцеві фрукти й овочі, екзотична дичину і риба омиваючих Африку океанів, Туристам обов'язково сподобаються смажене м'ясне асорті, рулети з куріпок і цесарок, тушковані у соусі з червоного вина. Білтонг — в'ялені шматочки яловичини.усаті — шашлики

Номер слайду 9

Французька кухня. Французи вважають кулінарію видом мистецтва, таким самим як поезія чи музика, а відомих кухарів вважають поетами. Французьку кухню умовно поділяють на три частини:cuisine regionale (регіональна кухня)cuisine bourgeoise (загальнопоширена французька кухня)haute cuisine (вишукана кухня, висока кухня) Типові страви. Французький багет. Печінка кролика. Фуа-гра — паштет з печінки гуски. Креп — тонкі млинціБешамель. Буйабез — рибний суп. Фрикасе з курки. Соус валуаз. Крем-брюле — запечені вершки. Суфле. Тарт Татен

Номер слайду 10

Iталійська кухня. Популярні в італійців равіолі — скоріш за все запозичення з Китаю. Равіолі — це невеликі квадратні вареники з гострою начинкою, причому не обов'язково м'ясною, а часто сирною. Макарони й равіолі подають з томатним соусом і тертим сиром. Різото — одна з найпопулярніших італійських страв. Різотто, зазвичай із шафраном, було винайдено в Мілані, але тепер воно популярно по всій Ломбардії.  ДесертІталійці дуже полюбляють морозиво, якого існує безліч видів.Інші десерти: Панетоне — крутий кекс із дріжджового тіста, що печеться в циліндричній формі. Тірамісу — десерт з кремом «маскарпоне» та какао. Касата

Номер слайду 11

Дякую за увагу!Виконала. Учениця 9 класу. Чолій Мар’яна

pptx
Додано
16 квітня 2019
Переглядів
4601
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку