Презентація на тему: «Творчі завдання на уроках історії та правознавства як засіб розвитку продуктивного мислення».

Про матеріал
Завдання семінару: спонукати педагогів до вдосконалення роботи з використання творчих завдань як засобу розвитку продуктивного мислення; ознайомити з досвідом роботи вчителя Немченко О.М., що атестується на вищу кваліфікаційну категорію.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчі завдання на уроках історії та правознавства як засіб розвитку продуктивного мислення школярів. Немченко Оксана Миколаївна лабораторія історії та інноваційних освітніх технологій Гвардійської ЗОШ І-ІІІ ст. Семінар-практикум для вчителів історії та правознавства.

Номер слайду 2

Немченко Оксана Миколаївнаучитель історії та правознавства. Закінчила в 1994р Луганський державний педінститут ім. Т. Г. Шевченка Східноукраїнського державного університету;Спеціальність: історія та МВР;І категорія;Педагогічний стаж: 15 років, з них - 12років працюю вчителем історії в Гвардійській ЗОШ;Останню атестацію проходила в 2016 році;Методична тема “Формування соціальних компетенці на уроках історії та правознавства”.

Номер слайду 3

Мета семінару

Номер слайду 4

Завдання семінаруспонукати педагогів до вдосконалення роботи з використання творчих завдань як засобу розвитку продуктивного мислення

Номер слайду 5

Професійне кредо Дитина – це сонце, навколо якого мають обертатися всі засоби навчання. Учитель повинен створювати лиш атмосферу,В якій дитина має можливість висловлюватись. Амонашвілі

Номер слайду 6

Актуальність теми:

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Організаційно-педагогічні умови

Номер слайду 11

Для реалізації продуктивного навчання на уроках використовую індивідуальну, групову та колективну форми навчальної діяльності.

Номер слайду 12

У 5-6 класах організовую уроки так, щоб вони базувались на інтересі учнів. Мотивація завжди має активний, емоційно забарвлений характер. Застосовую інтерактивні технології:“Незакінчене речення”змагання “Хто швидше”“Асоціювання” (сенкан)“Угадай історичного діяча”“Музей”“Історичний баскетбол”

Номер слайду 13

Музей

Номер слайду 14

Історичний баскетбол

Номер слайду 15

У 7-9 класах зменшую репродуктивний і збільшую проблемно-пошуковий метод навчання. Діяльність організовую так, щоб збуджувати їх розум, логічне мислення. Збільшую самостійну роботу учнів на уроках. Застосовую інтерактивні технології:“історична естафета”судове слухання“асоціації”“два-чотири-всі разом”“Що? Де? Коли?”

Номер слайду 16

Рольова гра

Номер слайду 17

Судове засідання

Номер слайду 18

У старших класах уроки проводжу як проблемні заняття. Вивчення нового матеріалу відбувається в процесі активного обговорення, яке учні проводять спільними зусиллями під керівництвом вчителя. Проблемно пошуковий характер активізує мислення. Застосовую інтерактивні технології:проблемні запитанняурок-семінарурок-конференціядебатирольові ігрискладання тестів

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Індивідуальні творчі завдання:проектирефератидоповідіпрезентаціїміні-твори, есескладання екскурсійного маршруту, твору-подорожітворчі роботи (герб сім'ї, родинне дерево)

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Євроклуб “Гвардія”інтегровані тренінги, тематичні заняття (круглі столи, дискусії) на різні теми “Культура країн Європи” , “Перспективи навчання за кордоном”, “Торгівля людьми-глобальна проблема світу”, “Земля-наш спільний дім”, “Права та свободи людини”, “ВІЛ/СНІД”

Номер слайду 23

Висновок. У результаті оптимального використання різних інтерактивних методів навчання змінюються позиції вчителя й учнів у навчально-виховному процесі. Із носія готових знань учитель перетворюється в організатора пізнавальної діяльності учнів. Водночас створюється та реалізується модель творчої особистості, що є основою успішного подальшого професійного становлення. 

Номер слайду 24

Дякую за увагу!

pptx
Додано
6 січня 2021
Переглядів
639
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку