Презентація на тему : "Тюльпан - весняна квітка".

Про матеріал
Мета : збагачувати знання дітей про весняні квіти; розвивати увагу, спостережливість; виховувати любов до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Квітка весни - тюльпан

Номер слайду 2

Цікаві факти У світі існує понад 80 видів тюльпанів, які поділяються на 150 сортів і більше ніж 3000 різновидів. Перші тюльпани з’явились на Землі від 10 до 15 млн років тому.

Номер слайду 3

Батьківщина тюльпанів Батьківщина тюльпана – Персія. Саме звідси тюльпани потрапили в Туреччину, а в середині 16 століття були привезені до Відня, звідки й почалося їхнє широке поширення по всій Європі. Найбільшу популярність вони отримали в Голландії.

Номер слайду 4

Назва квітки Назва «тюльпан» пішла від перського слова toliban, що означає «тюрбан». Це пов’язано з тим, що бутон квітки нагадує чалму або тюрбан – головний убір у деяких народів Азії та Африки.

Номер слайду 5

Розмноження тюльпанів. Все дуже просто: потрібно викопати цибулинки, від’єднати діток, продезінфікувати, просушити і посадити восени. Квіти обов’язково порадують Вас своєю красою!

Номер слайду 6

Будова тюльпанів Розпізнати тюльпан серед інших квітів дуже легко. На стеблі завжди знаходиться один бутон, хоча зустрічаються і багатоквіткові види, але дуже рідко. Квітка складається з 6 пелюсток, вони прості або махрові. Вони бувають різної форми, різного кольору, а ще зустрічаються двокольорові.

Номер слайду 7

Легенда про тюльпани Існує легенда про те, що в бутоні жовтого тюльпана закладено щастя. Колись стара відьма замкнула щастя в бутоні і наклала на нього закляття. Багато людей намагалися дістатися до щастя, але ніхто не міг розкрити бутон. Одного разу маленький хлопчик, який гуляв з мамою, вперше побачив прекрасний жовтий бутон і з щасливою посмішкою побіг до нього – тюльпан розкрився.

Номер слайду 8

Бережіть квіти ! До Червоної книги України занесені такі види: тюльпан змієлистий, Шренка, скіфський, двоквітковий, бузький, дібровний, гранітний.

Номер слайду 9

pptx
Додав(-ла)
Сєбова Наталія
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
28 квітня 2023
Переглядів
1762
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку