Презентація на тему "Веселі музиканти"

Про матеріал
Презентація на тему "Веселі музиканти" , а саме мова іде про "Скрипку та її сім'ю" розробила для дітей 1 класу. Перше знайомство дітей із музичними інструментами струнної групи, а саме скрипки, скрипки-альт, віолончель та контрабас. Короткий опис зовні, як виглядають інструменти та слухання твору А. Вівальді "Пори року" де ми можемо визначити на слух, як звучать інструменти, порівнювати та аналізувати їх звучання .Засобами художніх образів виховувати інтерес до мистецтва. Розучування пісні "Побажання" .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА УРОКУ:«Веселі музиканти»«Скрипка та її сім’я» 1 клас. Вчитель мистецтва Глівінська Валентина Петрівна

Номер слайду 2

Скрипку називають королевою музики.Її голос дуже виразний і співучий. У скрипки велика родина: віолончель, альт, контрабас. Всі ці інструменти мають струни.

Номер слайду 3

Слухання твору: А. Вівальді «Пори року» «Весна».

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Слухання твору: К. Сен-Санса «Лебідь», «Слон». Послухайте п’єси К. Сен-Санса «Лебідь», «Слон». Порівняйте звучання віолончелі та контрабаса, які створюють музичні портрети лебедя та слона.

Номер слайду 6

Віолончель - значно більша за розміром від скрипки , її звучання соковите , співуче. Виконавець грає сидячи. Контрабас –в десять раз більший від скрипки . Грати на ньому доводиться стоячи. Це найбільш низький за звучанням музичний інструмент серед групи струнних.

Номер слайду 7

Фізкультхвилинка. Мама є,(плеснути і підстрибнути)Ось і тато(крокувати)Я за ними бігаю,(біг на місці)Мама-сонце(руки вгору)Тато-небо(руки в сторону)А я-квітонька в гаю).

Номер слайду 8

Спів : пісня «Побажання» (розучування), повторення пісень з попередніх уроків.

Номер слайду 9

З якими інструментами ми познайомились?Назвіть родичів скрипки?

Номер слайду 10

Дякую за урок!

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
11 лютого 2023
Переглядів
414
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку