Презентація на тему "Види квітників"

Про матеріал
Ознайомлення з різновидами квітників та квітів.Ландшафний дизайн ділянки. Значення квітників в житті людини
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види квітників

Номер слайду 2

Квітники́ — частина земельної ділянки на якій вирощують квіти за різноманітними композиціями, з використанням каміння , штучних водоймищ тощо. Квітники служать для відпочинку й прикраси і залежно від конфігурації ділянки можуть бути різної форми — квадратні, овальні, округлі, прямокутні тощо. Квітник включає певні елементи: квіткові насадження різної форми, доріжки, газон.

Номер слайду 3

Клумби - це квітники з різноманітною формою, але симетричною конфігурацією, що засаджені трав’янистими або напівтрав’янистимирослинами. Клумби є елементом садово-парковоїкультури. Для оформлення клумб використовують також вічнозелені рослини і ділянки газону.

Номер слайду 4

Бордю́р — вузька смуга з низькорослих (заввишки до 1 м) деревних або трав'янистих рослин, оздоблює доріжки, квітники в парках і садах; Бордюр - один із прийомів садово-паркового мистецтва. Для бордюрів з чагарників використовують рослини з густим листям, що добре переносять стрижку, невисокі рослини,гарно квітучі низькорослі сорти таких рослин як спіреї, чубушник, троянди.

Номер слайду 5

Солітéр - окреме дерево (чагарник) в європейських парках. Один з основних елементів композиції зелених насаджень, який застосовується при озелененні парків, садів і приватних володінь.

Номер слайду 6

Арабеска - старовинний елемент ландшафтногооформлення. Під арабескою зазвичай розуміється великаклумба овальної або навіть круглої форми, створена з формуванням оригінального малюнка з квітів. ... Арабесками найчастіше оформляють парадну частину: вхід в парк, сад або територію палісадника.

Номер слайду 7

Рабатка (від нім. Rabatte - грядка) - прямокутний квітник у вигляді вузької (ширина до 2-3 метрів) смуги уздовж садової доріжки, огорожі або огорожі; з одним або декількома видами рослин. Зазвичай рабатка має паралельні сторони.

Номер слайду 8

Міксбордер 一 це яскравий та нестандартний елемент ландшафтного дизайну, що активно набирає популярність у всьому світі. Квітник прямокутної форми, наповнений міксом вдало поєднаних між собою сортів багаторічних рослин, протягом довгих років може радувати око насиченими фарбами і природною красою

Номер слайду 9

Парте́р (фр. parterre від par terre — «на землі») — ділянка парку геометричних форм, зазвичай з низькими рослинами в горизонтальній площині. Партери розплановують біля пам'ятників, монументальних споруд, він парадна частина, але геометричних і стриманих форм і візерунків.

Номер слайду 10

Альпінарій — це приватний або ботанічний сад, що спеціалізується на колекціонуванні та культивації альпійських рослин, які в природі ростуть високо в горах, таких як Кавказ, Піренеї, Скелясті гори, Альпи, Гімалаї та Анди.

pptx
Додав(-ла)
Гонтарук Ольга
Додано
29 лютого
Переглядів
145
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку