Загальні відомості про бджоли.

Про матеріал
Дана презентація використовується на уроках технології в 11 класах. При вивченні розділу бджільництво. В цій презентації розказується про склад бджолиної сімї, інвентар який використовується в бджільництві. Продукти бджільництва.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

МАТКА – це цілком розвинута в статевому відношенні самка. ТРУТНІ – єдине призначення їх – запліднювати бджолиних маток. РОБОЧІ БДЖОЛИ – це самки з недорозвиненими статевими органами, які виконують різноманітні роботи, зв'язані з життям бджолиної сім'ї.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

МЕД цінний харчовий, дієтичний і лікувальний продукт. За походженням мед буває: квітковий, падевий і цукровий. Залежно від основного нектароносу: монофлорний і поліфлорний. За способом відбору: стільниковий і центробіжний Мед буває зрілим і незрілим. Мед дуже гігроскопічний.

Номер слайду 21

СОТОВИЙ МЕД

Номер слайду 22

ВІСК це продукт, що виділяється восковими залозами бджіл.

Номер слайду 23

ПРОПОЛІС (бджолиний клей) – смолиста речовина темно-зеленого або буро-зеленого кольору з специфічним приємним запахом.

Номер слайду 24

КВІТКОВИЙ ПИЛОК І ПЕРГА Квітковий пилок – це складний продукт життєдіяльності рослин. Перга – це консервований бджолами квітковий пилок.

Номер слайду 25

МАТОЧНЕ МОЛОКО – продукт виділення слинних ( переважно глоткових) залоз бджоли, ними вони годують молодих личинок. Це в основному білковий корм.

Номер слайду 26

БДЖОЛИНА ОТРУТА – продукт виділення отрутних залоз. Бджола при жалінні виділяє 0,2-0,4 мг отрути. Найбільше її виділяють бджоли 10 – 15 денного віку.

Номер слайду 27

Забрус – його отримують перед відкачуванням меду після того, як зрізують смужку сот, які запечатані.

Номер слайду 28

ppt
Додав(-ла)
Новак Петро
Додано
13 березня
Переглядів
116
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку