Презентація на тему "Види магазинів, їх призначення"

Про матеріал
Презентація до уроку з соціально-побутового орієнтування на тему "Види магазинів, їх призначення" для учнів 5 класу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА УРОКУ: ВИДИ МАГАЗИНІВ, ЇХ ПРИЗНАЧЕННЯ. Учитель СПО Бумажна Ганна Сергіївна

Номер слайду 2

Мета уроку: Познайомимось з видами магазинів, їх призначенням; відділами в магазинах; порядком придбання товару; правами покупця; культурою поведінки у громадських місцях.

Номер слайду 3

ПРОДОВОЛЬЧІ МАГАЗИНИ Це різновид магазину, в якому здійснюється продаж продовольчих товарів, а також можуть пропонуватись непродовольчі товари ( не більше 35% )

Номер слайду 4

Універсальні «Олімп» Спеціалізовані «М'ясна лавка», «Молочник», «М’ясо ковбаси», «Хліб» Продовольчі

Номер слайду 5

МАГАЗИНИ ПРОМИСЛОВИХ ТОВАРІВ Призначенні для постачання населення предметами, речами, необхідними для нормального життя і діяльності людини і тварин.

Номер слайду 6

Промислові магазини Універсальні «АТБ» Спеціалізовані «Книжковий клуб», «Алло», «Міда», «Будинок меблів»

Номер слайду 7

Пам'ятайте! Дорогі покупки краще здійснювати у спеціалізованих магазинах, так як: 1. У них великий вибір товарів одного асортименту. 2. У цих магазинах діє накопичувальна система знижок, видаються іменні дисконтні картки. ( наприклад, спеціалізований магазин техніки «Алло») 3. Якість товарів гарантовано. 4. Є гарантія на весь асортимент товару.

Номер слайду 8

ГАРАНТІЯ – ПОРУКА ЗА ЯКІСТЬ ТОВАРУ. ДАЄТЬСЯ РІЗНИЙ ЧАС ДЛЯ РІЗНИХ ТОВАРІВ: Одяг і взуття: 14 днів з дня покупки або з початку сезону, у великих спеціалізованих магазинах до 60 днів. Побутова техніка, теле-радіо апаратура: від 1 до 3 років. Гарантійні терміни позначені у куточку покупця.

Номер слайду 9

УНІВЕРСАМ Магазин самообслуговування, в прейскуранті якого знаходиться широкий вибір товарів різних категорій, проте більша частина асортименту відведена на продовольчі товари.

Номер слайду 10

Принцип універсаму діє сьогодні в інших типах сучасних магазинів, це — «супермаркет» і «гіпермаркет» — відрізняються від універсаму зазвичай набагато більшими розмірами торгових площ і асортиментом товарів.

Номер слайду 11

Універсами Універсальні магазини «Амстор», «Метро», «Епіцентр»

Номер слайду 12

Асортимент – підбір товарів одного виду з різних сортів, найменуваннями.

Номер слайду 13

ВІДДІЛИ УНІВЕРСАМУ

Номер слайду 14

ВЗУТТЯ

Номер слайду 15

ГОЛОВНЕ ВБРАННЯ

Номер слайду 16

ГАЛАНТЕРЕЯ- ДРІБНІ ПРИНАДЛЕЖНОСТІ ОСОБИСТОГО ВЖИТКУ

Номер слайду 17

ПАРФУМЕРІЯ – АРОМАТНІ КОСМЕТИЧНІ ТОВАРИ, ГІГІЄНІЧНІ ОСВІЖАЮЧІ ЗАСОБИ.

Номер слайду 18

КАНЦЕЛЯРІЯ – ТОВАРИ ДЛЯ ПИСЬМА, МАЛЮВАННЯ.

Номер слайду 19

ГОСПОДАРСЬКІ ТОВАРИ

Номер слайду 20

МЕБЛІ

Номер слайду 21

ПОДАРУНКИ

Номер слайду 22

Ткани всякие нужны, Ткани всякие важны. Чтоб комфортно было жить, Можно всё из ткани сшить. ТКАНИНИ

Номер слайду 23

СПОРТИВНИЙ

Номер слайду 24

ПОБУТОВА ТЕХНІКА

Номер слайду 25

Фізкультхвилинка

Номер слайду 26

Зєднайте види товарів з назвою відділу, поставте стрілки Відділи Стрілки Товари Парфумерія Піджак, майка, штани Чоловічий одяг Кросівки, туфлі, сандалі Галантерея Мило, зубна паста, шампунь Косметика, Парфуми, дезодорант Канцелярія Ремінь, сумка, портмоне Взуття Ручка, олівець, пензлик Дитячий одяг Тіні для повік, помада Побутова техніка Чепчик, повзунки, пелюшка Господарські товари Холодильник, пральна машина

Номер слайду 27

Зєднайте види товарів з назвою відділу, поставте стрілки Відділи Стрілки Товари Парфумерія Піджак, майка, штани Чоловічий одяг Кросівки, туфлі, сандалі Галантерея Мило, зубна паста, шампунь Косметика, Парфуми, дезодорант Канцелярія Ремінь, сумка, портмоне Взуття Ручка, олівець, пензлик Дитячий одяг Тіні для повік, помада Побутова техніка Чепчик, повзунки, пелюшка Господарські товари Холодильник, пральна машина

Номер слайду 28

ВИЗНАЧТЕ ПОРЯДОК КУПІВЛІ ТОВАРУ М – Заздалегідь подумай, що би ти хотів купити. А – Запитай продавця про якість товару, про терміни гарантії. А – Розглянь товар на вітрині, зверни увагу на вартість. И – Візьми чек, перевір по ньому здачу. Г – Звернися до продавця з проханням показати товар. Н – Поклади чек на зберігання. З – Оплати покупку.

Номер слайду 29

КУЛЬТУРА ПОВЕДІНКИ В МАГАЗИНІ Пропусти людей, ... з магазину. Пройди в потрібний .... Вибираючи ..., дивись на ціну. Не спирайся на ..., не торкайся до неї пальцями. Якщо є ..., запитай останнього. Стоячи в черзі, не штовхайся, ...не розмовляй. ... звернися до продавця, чітко називай назву товару і його кількість. Розплатись за товар, вважай ..., візьми чек.

Номер слайду 30

Бажаємо, щоб Ви сміялись, І мрії Ваші, щоб збувались. Хай сняться тільки кольорові сни, Щоб ви завжди щасливими були! ДЯКУЮ ЗА УВАГУ, УРОК ЗАКІНЧЕНО

ppt
Додано
19 жовтня 2020
Переглядів
7577
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку