Презентація на тему: "Види позашкільної виховної роботи художньо-естетичного напряму."

Про матеріал
Презентація на тему: "Види позашкільної виховної роботи художньо-естетичного напряму"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

"Види позашкільної виховної роботи художгьо-естетичного напряму"

Номер слайду 2

  Позашкільний навчальний заклад у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, наказами МОН.   Навчально-виховний процес у позашкільному навчальному закладі здійснюється за типовими навчальними планами і програмами. Навчальні програми можуть бути однопрофільними, комплексними і такими, що передбачають індивідуальне навчання у групах або об'єднаннях. Український державний центр позашкільної освіти- це комплексний багатопрофільний позашкільний навчальний заклад, який здійснює координацію навчально-виховнох, інформаційно-методичної і організаційно-масової діяльності 1002 регіональних позашкільних навчальних закладів, а саме 815 закладів художньо-естетичного та 187 науково-технічного напрямів

Номер слайду 3

Тривалість навчального року в різних типах позашкільних закладів установлюється МОН або іншим центральним органом виконавчої влади, до сфери управління якого належить позашкільний навчальний заклад, за погодженням з МОН.  У канікулярні, вихідні та святкові дні позашкільний навчальний заклад може працювати за окремим планом, затвердженим керівником цього закладу.

Номер слайду 4

Тривалість одного заняття в позашкільному закладі визначається навчальними планами і програмами з урахуванням психофізіологічного розвитку та допустимого навантаження для різних вікових категорій і становить для вихованців, учнів і слухачів:- віком від 5 до 6 років - 30 хв;- віком від 6 до 7 років - 35 хв;- старшого віку - 45 хв.  Отже, заняття в гуртках характеризуються наявністю програм, регулярністю, тривалістю термінів і визначеним профілем роботи.

Номер слайду 5

Найбільш масовою формою залучення учнівської молоді до творчої діяльності є художня творчість. З педагогічної і психологічної точок зору вона є найефективнішим засобом виховання, що сприяє як навчанню і вихованню, так і розвитку творчих задатків і здібностей учнів.  Найбільш масовою серед інших форм організації дитячої творчості у позашкільних навчальних закладах є гуртки художньо-естетичного напряму.

Номер слайду 6

До художньо-естетичного напряму належать гуртки:    * Хореографічного мистецтва;    * Декоративно-ужиткового мистецтва;    * Художньо-сценічного мистецтва.     * Театральний вид мистецтва.     * Цирковий     *Образотворчий та іші види мистецтва

Номер слайду 7

Класичний танець,Народно-сценічний танець. Сучасний танець. Спортивний бальний танець,Естрадний танець. Хореографічний:

Номер слайду 8

Декоративно-ужитковий: Самоплетіння. Бісероплетіння. Художня вишивка. Макраме. Килимарство. Писанкарство. Різьблення по дереву та інші.

Номер слайду 9

Хор. Колектив естрадної пісні. Дитячо-юнацький оркестр. Естрадно-духовий оркестр. Вокальний ансамбль та інші. Художньо-сценічний:

Номер слайду 10

Особистісний розвиток учнів у гуртках художньо-естетичного напряму передбачає у них системи цінностей емоційно-почуттєвої сфери, стимулювання образно-асоціативного мислення, розвиток творчого потенціалу.  Коли ми говоримо про виховання творчої особистості, треба зазначити, що важливу роль грають у цьому процесі емоції. Саме емоції є необхідним фактором продуктивної діяльності мозку. Подив, обурення, натхнення, відчуття прекрасногоі навіть почуття гумору спонукають

Номер слайду 11

ВИСНОВОК: Отже, саме предмети мистецького циклу найбільше сприяють розвитку творчих здібностей, оскільки мистецтво загострює емоційне сприйняття буття. У процесі художньої діяльності народжується інтерес до образотворчості, який з часом переростає у потребу, що є головною рішучою силою формування творчих якостей та розвитку практичних умінь.

pptx
Додано
28 листопада 2020
Переглядів
814
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку