Презентація на тему: "Вітаміни"

Про матеріал
Презентація на тему: "Вітаміни". В презентації наведена класифікація вітамінів, фармакокінетика кожного вітаміну, знайомство з наукою вітамінологією, детальний опис-характеристика кожного вітаміну з цікавими фактами, корисні поради стосовно засвоєння вітамінів, висновок з цитатою відомого лікаря. Презентацію можна використовувати на уроках біології, основ здоров'я а також у закладах професійної підготовки на медичних напрямках підготовки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект на тему: «цікаві факти про вітаміни»Підготувала:студентка 3-А курсувідділення «Фармація»Васик Каріна

Номер слайду 2

Вітаміни – це органічні сполуки, які необхідні нам у невеликій кількості для нормального функціонування організму. Вітамі́ни (лат. vitae — життя і Amin — речовина, що містить аміногрупу)

Номер слайду 3

Вітамінологія- це наука про вітаміни, що об'єднує в собі такі науки як фармакологію та біохімію. На сьогоднішній день відомо близько 30 вітамінів і вітаміноподібних речовин, вивчена їхня структура, біологічна активність і здійснений їх синтез Сучасна назва вітамінів має:-назву латинськими літерами: A, C, D, E;-біологічну назву (з префіксом проти): D-протиарахітичний;-хімічну назву: E-токоферолу ацетат

Номер слайду 4

Фармакокінетика вітамінів

Номер слайду 5

Має властивість руйнуватися під впливом ультрафіолету,та при будь-якій термічній обробці

Номер слайду 6

Найменше нам потрібно вітаміну В12 (всього 0,001 г на рік). Вітамін В1 варто вживати тим, хто погано переносить польоти і морські подорожі, його багато міститься в рослинних продуктах. Вітаміни групи В, беруть участь у метаболізмі кожної клітини людського організму, особливо це стосується синтезу та регулювання ДНК, синтезу жирних кислот і виробництва енергії.

Номер слайду 7

Вітамін Ссинтетично видобувається з глюкози табув першим вітаміном, створеним людиною у вигляді таблеток

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Регулятор репродуктивної функціїrrrrr

Номер слайду 10

Вітамін F має протизапальну дію на шкіру, загоює рани і виразки, стимулює процеси регенерації й обмін речовин. При нестачі вітаміну F страждають шкірні покриви: утворюються виразки, а в деяких місцях навіть некрози, порушується пігментація шкіри, Псуються нігті та волосся. Медики стверджують, що дефіцит вітаміну F викликає появу акне та інших шкірних захворювань – наприклад, екзему

Номер слайду 11

Назва вітаміну походить від слова «coagulation» - в перекладі з англійської мови «згортання». Його основна роль в організмі - відповідати за згортання крові і підтримання в формі судин. Вітамін сприяє запобіганню виникнення раку, туберкульозу, а в команді з вітамінами A та С ще й захищає від застуди. Основна маса цієї речовини виробляється кишковими бактеріями.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

«Організму потрібні вітаміни, а серцю-емоції та почуття»Амосов Микола Михайлович

Номер слайду 14

Дякую за увагу! Будьте здорові!

pptx
Додав(-ла)
Васик Каріна
Додано
2 травня 2023
Переглядів
368
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку