Презентація на тему "Вода -джерело життя"

Про матеріал
Усний журнал презентація на тему "Вода - джерело життя" Матеріал підходить як до теми "Гідросфера" так і можно використовувати як позакласний захід.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

усний онлайн журнал «Вода джерело життя»Підготувала вчитель географії Дружбівського НВК: ЗОШ І –ІІІ ступенів – ДНЗ Павленко Олена Олексіївна

Номер слайду 2

«Вода – джерело життя»

Номер слайду 3

Вода! У тебе немає ні смаку, ні кольору, ні запаху, тебе не описати, тобою насолоджуються, не розуміючи, що ти таке. Ти не тільки потрібна, ти і є життя! А. де Сент-Екзюпері

Номер слайду 4

. Що ж таке вода. Річка Озеро Водяна пара Вода Хмари Життя Насолода

Номер слайду 5

Літературна хвилинка В живій криниці б'ється Прозоре джерело. У спеку хлібороби До нього часто йдуть. І радісно джерельцю, Що з нього воду п'ють. Нехай вода іскриться, Джерельце чисте б'є. Нехай жива криниця Здоров'я нам дає.

Номер слайду 6

Завдання. Учням необхідно дібрати влучні слова-характеристики.1. Розляглася земля неозора, а найкраща вода... 2. На землі калинове намисто, а найкраща вода... 3. Тут діброва шумить невмируща, а найкраща вода... 4. Ось і день проминув. Ніч коротка, а найкраща вода...

Номер слайду 7

Перша сторінка «Вода — найважливіша речовина на Землі» Вода є не лише в річках, озерах, криницях. Вода є і в повітрі, в атмосфері Землі. Це дощ, хмари, туман. Блакитний колір неба й зумовлений тим, що атмосферу насичено краплинами води.

Номер слайду 8

Загадки про воду. Що таке: живе і ллється, часом і на камінь пнеться, як немає — все всихає, звір і птиця помирає?. Впаде з неба — не розіб'ється, впаде у воду — розпливеться. Сидить дід за подушками і стріляє галушками.

Номер слайду 9

4. Без очей, а сльози ллє.5. Мене просять і чекають, а як покажусь — утікають. 6. Чи можна нести воду в ситі?7. Сама вода і по воді плаває.8. На яке дерево сідає ворона під час сильного дощу?

Номер слайду 10

Друга сторінка «Властивості води» Немає на Землі речовини, важливішої для нас, ніж звичайна вода, Вода — це єдина речовина в природі, яка в земних умовах існує в усіх трьох станах: рідкому — вода, твердому — лід, газоподібному — пара. Вода складається з водню та кисню.

Номер слайду 11

Властивості води. Вода не має ні запаху, ні кольору, ні смаку, замерзає за температури 0 градусів Цельсія, кипить за температури 100 градусів Цельсія. У води дуже висока прихована теплота випаровування. Щоб випарувати воду з чайника, потрібно в 5 разів більше тепла, ніж для її кип'ятіння. Якби не ця властивість води — повільно випаровуватись,— то багато б озер, річок улітку пересохли. У води серед усіх рідин найбільший поверхневий натяг.

Номер слайду 12

завдання: пояснити українські приказки.1. Водою не розлити. 2. Воду каламутити. 3. Воду решетом носити. Товкти воду в ступі. 4. Багато води збігло. 5. Як з води росте. 6. Як у воду дивитися. 7. Виходити сухим із води. 8. Вилами по воді писано.9. І за холодну воду не братися.

Номер слайду 13

Третя сторінка «Кругообіг води в природі»Завдання . Складіть казочку про капельку води (Капітошку), по черзі , враховуючи колообіг води в природі.

Номер слайду 14

четверта сторінка «Забруднення води»Гордість краю, ніжність і краса! Чом поникло все твоє багатство?Це ж твоє, людино, вільне царство,Все ж твоє: земля і небеса. Чом річки у нас пересихають, Риба задихається в ставках? Про природу чом у нас не дбають, Бо вона вже гине на очах? Встаньте, люди, миром за природу, За предвічну матінку для нас. Щедрії дари і чисту воду Нам вона сторицею віддасть.

Номер слайду 15

Забруднення води. Більшість заводів, фабрик, електростанцій скидають свої шкідливі відходи в річки, озера, моря . І тоді їхні води стають отруйними, що призводить до загибелі водних організмів. Таку воду не можна пити й готувати з неї їжу. У забрудненій воді з'являються різноманітні бактерії, які швидко розмножуються (вода стає брудною та смердючою). І тоді в багатьох річках не можна навіть купатися. Подекуди бувають закриті для відпочинку навіть морські пляжі.

Номер слайду 16

Список слів: черепаха, кисень, відкрита бляшанка, забруднена річка, чиста вода, риба, розбита пляшка. Загадки 1. Я — в річці. Я — іржава. Я порізала ногу маленької дівчинки, коли вона купалася. Хто я?2. Я дуже хвора. Мені не вистачає кисню для дихання. Мені більше не подобається плавати в цьому озері. Хто я?

Номер слайду 17

3. Я мокра. У мене неприємний запах. Мій колір зовсім непривабливий. Щодня завод викидає в мене свої відходи. Хто я?4. Я мокра. Я потрібна всім живим істотам. Усі рослини, тварини і люди помруть без мене. Хто я?5. Я чистий і прозорий. Завдяки мені всі живі істоти можуть жити на планеті. Якщо мене немає, усі починають задихатися. Хто я?

Номер слайду 18

П’ята сторінка «Види води» Артезіанська вода являє собою воду, що міститься на глибині від 25 до 300 метрів. Артезіанську воду добре захищено від різних зовнішніх забруднень. Цю воду почала використовувати людина в XII столітті. Дощова вода — це одна з численних форм атмосферних опадів. Головне її джерело — це волога, що випаровується з поверхні ґрунту та водойм. Одна дощова хмара може містити до декількох сотень тонн води. Тверда вода — це вода в замерзлому стані. До неї належать атмосферні опади —град, сніг, іній, а також лід донний, поверхневий (крига), підземний і льодовиковий.

Номер слайду 19

Суху воду було створено хіміками 1968 року. Зовні ця вода схожа на білий дрібний пісок і насправді являє собою дрібні крапельки води в кремнієвій оболонці. Вона корисна тим, що здатна вбирати різні шкідливі речовини, тому використовують її під час перевезення шкідливих рідин. Золота вода — це вода, яку настоюють на золоті. її використовують у сучасній медицині для лікування багатьох захворювань. Відомо, що вона нормалізує серцеву діяльність, активізує пам'ять і вирівнює пульс. Срібною називають воду, насичену іонами срібла. Цілющі властивості срібної води відкрили досить давно. Ще наприкінці XIX століття дослідники помітили властивість срібла вбивати мікроби, очищати воду. Сьогодні срібну воду широко використовують: за необхідності слід добре продезінфікувати або законсервувати питну воду.

Номер слайду 20

Дистильована вода — вода, практично повністю очищена від розчинених у ній мінеральних солей, органічних та інших домішок. її використовують для виробництва напоїв, а також продають у пляшках як питну воду. Тала вода утворюється за рахунок технології самої природи: спочатку повільне заморожування, потім видалення солі з розчину й останній етап — танення. Тала вода підвищує урожайність сільськогосподарських культур, приріст молодняку птиці та тварин. Проте, якщо талу воду прокип'ятити, вона втрачає свої властивості. Магнітною водою називають рідину, яку піддали випромінюванню магнітним полем. Відомо, що магнітна вода підвищує ріст насіння, якщо його замочити на декілька годин у ній. Також стало відомо, що в разі пиття магнітної води знижується кров'яний тиск, змінюється вплив деяких ліків на організм.

Номер слайду 21

Шунгітова вода. Цілющі властивості шунгітової води помітили ще в давнину. Шунгіт — це гірська порода. Досить лише декілька камінчиків шунгіту помістити у воду, щоб вони увібрали близько 95% різних забруднювачів, видалили важкі метали, нітрати, а також віруси та бактерії. Цей мінерал також здатний насичувати воду корисними мікроелементами. Коралова вода — вода, насичена кораловим кальцієм. Учені помітили, що на деяких островах, оточених кораловими рифами, люди живуть значно довше. Потім з'ясували, що вода поблизу цих островів фільтрується коралами і при цьому насичується кальцієм. Коралова вода — це унікальна вода, яка сприяє збереженню та відновленню здоров'я.

Номер слайду 22

pptx
Додано
27 червня 2023
Переглядів
504
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку