Презентація на тему: Заповнення розчином та сухими сумішами швів між плитками.

Про матеріал
Презентація на тему: Заповнення розчином та сухими сумішами швів між плитками.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: Заповнення розчином та сухими сумішами швів між плитками. Майстер в/н: С. А. М’ЯСУШКІН

Номер слайду 2

Після закінчення основної роботи - укладання плитки, ми можемо приступити до завершального етапу - затірки швів і обробки їх герметиком. Добре зроблена затірка може замаскувати наявні дефекти укладання, у той час як погана затірка може зруйнувати повністю враження від бездоганного укладання плитки. Якщо ви працюєте із глазурованою плиткою, то можна відразу приступати до затірки швів. Якщо ви уклали неглазуровану плитку, то спочатку треба зволожити верхню й бічну поверхні кожної плитки, щоб попередити занадто сильне відсмоктування вологи із затірки. Калюжки води, що залишилися на плитці або у швах, можуть пошкодити затірку, вона потім може розтріскатися. (Щоб не було сумнівів із приводу проведення такої підготовки плиток і швів, краще одержати консультацію у виробника затірки).

Номер слайду 3

Види та характеристика затирочних матеріалівІснує 4 типи затірки: з додаванням піску, без додавання піску, акриловий латекс і епоксидна смола. Обирають відповідний тип затірки залежно від ширини швів між плитками.• Виміряйте відстань між плитками. Якщо ширина шва більше 3 мм, користуйтеся затіркою з додаванням піску. Якщо шви вузькі (менше 3 мм), то підійде затирка без піску, акриловий латекс або епоксидна смола.• Пісочну затірку не можна використовувати для плитки з мармуру, так як на мармурі можуть з'явитися подряпини. Краще взяти затірку без піску або акриловий латекс.• Затірка для керамічного облицювання столу повинна бути стійкою до цвілі і фарбників.

Номер слайду 4

Затірки на цементній основі являють собою суху суміш, яка розводиться водою або рідким латексом. Продаються і готові затірки, але зазвичай вони коштують набагато дорожче. Затірки на цементній основі, як правило, зроблені з Портланд-цементу і відрізняються тільки залежно від добавок, які входять до їх складу. Всі вони можуть бути поділені на 3 класи: промисловий Портланд-цемент, сухий затверджувач і суміш латексу з Портланд-цементом. Епоксидна затірка містить епоксидну смолу і затверджувач, які роблять шви ударно міцними і стійкими до різних хімічних речовин. Цей вид затірки найбільш дорогий, і тому в основному використовується у виробничих і торгових приміщеннях. До того ж, епоксидна затірка в'язка і з нею досить важко працювати. Якщо ваша плитка товщиною не більше 12 мм, а ширина швів менше 6 мм, то така затірка не зможе проникнути в такі вузькі шви.

Номер слайду 5

Укладання підлогової і настінної плитки не проводиться герметично, у процесі укладання утворюються зазори між кахлем, їх необхідно затерти для того, щоб:приховати невеликі огріхи, нерівності, що виникли при монтажі настилу;запобігти попадання пилу, вологи;компенсувати розширення плитки при нагріванні — при укладанні теплої підлоги під керамічну плитку;додати обробці завершений, акуратний вигляд ;

Номер слайду 6

для вузьких швів шириною до 5 мм — епоксидна вологостійка суміш на основі цементу з додаванням різних присадок, пластифікаторів, що поліпшують його властивості. Після нанесення на керамічної плитки вона дає усадку, тому застосовується лише для обробки вузьких швів;для широких зазорів — затирка для швів з додаванням піску, синтетичних смол, не дає осаду при висиханні(правда як радять експерти, краще такі великі зазори не залишати);для кутових стиків клінкерної плитки і місць її зіткнення з сантехнікою — еластична силіконова суміш, герметик, що володіють підвищеною вологостійкістю.

Номер слайду 7

Технологія затирання  швів на  сухих  сумішах. Підготовчі роботи. Перед тим, як можна буде приступити до заповнення, необхідно витримати час після укладання самої плитки. Бажано близько тижня, в деяких випадках - 5 днів. Також основним  підготовчим  завданням є очищення від клею і залишків бруду. Для цього використовуються гострі предмети, такі як шпатель або ніж. Але існує небезпека металізації кромки, що в майбутньому може позначитися на зовнішньому вигляді. Тому більш практично і безпечно використовувати неметалічне вістря. Після процедури слід очистити всю площу роботи від бруду і запилених частинок за допомогою чистячих засобів. Перед затиранням потрібно змочити шви  водою. Робиться це з метою зменшити всмоктуваність води з суміші. Важливо перевірити плитку на можливе фарбування від затирання.

Номер слайду 8

Інструменти й матеріали, які знадобляться для нанесення затірки• Респіратор ( для роботи із затірками, що містять цемент)• Гумові рукавички• Захисні окуляри• Шкребок з гумовою насадкою або валик• Затірка • Відро • Губка• Розшивка, дерев'яний ціпок із заточеним кінцем або зубна щітка• Чиста тканина• Фанера• Герметик• Малярський валик або маленький пензлик для малювання

Номер слайду 9

Етапи виконання робіт затирання швів плитки. Замішування затірки. Витримування розчину для кращого змочування. Повторне перемішування затірки. Розподіл розчину. Очищення надлишків затірки. Приготування затирочного розчину потрібно робити згіднотак як вказано на упаковці. Далі гумовим шпателем, під кутом 30 градусів напівкруглими рухами, починаємо заповнення швів між плитками.

Номер слайду 10

Нанесення затірки за допомогою гумового шпателя. Викладаємо на облицювання деяку кількість суміші. Починати потрібно зверху. Розподіляти найкомфортніше буде за допомогою спеціальної терки. Саму терку слід тримати приблизно під кутом близько 30 градусів і розподіляти емульсію по діагоналі. Для більш надійного затирання проведіть теркою кілька разів, з силою вдавлюючи суміш. Робиться це спеціально для того, щоб розчин був розподілений по шву найбільш щільно. Пам'ятайте, що чим більше проявляється опір, тим більш щільно лягає розчин . Основною метою затирання є заповнення просторів навколо плиток і кутів. Для того, щоб зрозуміти, як правильніше всього наносити  затирку, розподіліть на маленькій ділянці невелику  кількість затірки. Так, можна визначити швидкість схоплювання. Адже у випадку, якщо затирка  схоплюється швидко, то доведеться робити паузи для того, що провести очищення. У деяких випадках поспіль вдається затерти близько 9 квадратних метрів і тільки потім робить очищення від бруду і надлишків. У разі, коли шви вузькі або поверхню важко піддається очищенню, для затирання застосовують спеціальний мішок. Принцип подібного мішка дорівнює принципу кондитерського. Через наконечник на кінці мішка видавлюється розчин у шви між керамічними плитками. Коли працюєте з таким мішком, потрібно в верхньому куті шва поставити наконечник і просувати по краю до того, як повністю не заповните.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Після заповнення всіх швів необхідно зачекати деякий час (20-30 хвилин), щоб затирка схопилася. Далі проводиться корекція зазорів, очищення поверхні губкою. Її змочують у теплій воді, добре віджимають, обробляють покладену плитку легкими круговими рухами, забезпечуючи видалення зайвого складу. Важливо: терти треба саме по колу, а не по шву, щоб не вимити з нього затиральний матеріал, а тільки прибрати залишки. Це особливо актуально для мозаїчної плитки. Якщо в процесі очищення проявилися незаповнені ділянки, їх необхідно заповнити сумішшю і дати підсохнути. Після цього поверхню ще раз протирають губкою. В процесі очищення губку слід регулярно промивати водою, щоб на плитці не залишалися розлучення. Після того як затирка для швів остаточно висохне, всю кахельну поверхню протирають сухою ганчіркою, надаючи їй блиск. На шов можна додатково нанести лак. Після цього покриття придбає гарний естетичний вигляд. Дізнатися скільки сохне затирка можна на упаковці суміші, зазвичай не менше 24 годин.

Номер слайду 13

Перше видалення надлишків затірки Сухе. Коли шви будуть заповнені, для видалення зайвої затірки вам знадобиться терка, яку треба тримати під майже прямим кутом до поверхні плиток. При цьому необхідно рухати тертку по діагоналі щодо швів, інакше край інструмента може потрапити в шов і вилучить із нього частину затірки. Як тільки надлишки будуть вилучені, дайте можливість затірці схопитися перед початком очищення. Друге видалення затірки Вологе. Коли розчин затвердне, на плитці залишиться слабкий наліт у вигляді димки. Очистіть цей наліт з плитки за допомогою вологої ганчірки, після чого ще раз протираємо сухою ганчіркою.

Номер слайду 14

Закладення шва  - Герметиком. В кутах стін, шви заповнюємо еластичним герметикам, так як при високих і низьких температурах може статися розширення підлоги, що спричинить за собою тріщини у швах. Після того як герметик нанесли, залишки потрібно прибрати, для цього спочатку місце ретельно змочують мильною рідиною, а потім прибираємо зайвий герметик, роблячи борозну.

Номер слайду 15

Чому затірка розтріскується. Буває так, що через деякий час після укладання затірка починає розтріскуватися і кришитися. Слід пам'ятати, що затірка, перш за все, це цементна суміш. А цементу необхідні спеціальні умови для кращого схоплювання. Тому, попередньо вивчіть інструкції виробника для того, щоб затвердіння затирання пройшло належним чином. Найбільш часті причини розтріскування : Надмірна кількість води у затірочній суміші. 2. У разі, якщо плитки надмірно поглинають воду з затирання, відбувається зупинка процесу гідратації цементу, необхідного для нормального схоплювання затирання, і зменшується затиральна маса.3. Основу для укладання плитки не вирівняно або вона ходить ходором. Така ситуація часто зустрічається в дерев'яних будинках, де дошки прогинаються або недостатньо щільно скріплені. Навіть якщо все зроблено вірно, швидше за все зміна температури і вологості на вулиці буде сприяти зміні характеристик дерева і, як наслідок, рух в основі.

pptx
Пов’язані теми
Технології, Інші матеріали
Додано
28 березня 2023
Переглядів
934
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку