Презентація на тему: «Зарубіжна література – духовна скарбниця людства. Роль книги в сучасному житті». 5 клас

Про матеріал
Презентація є додатком до першого уроку зарубіжної літератури в 5 класі. Матеріали підібрані таким чином, щоб якнайширше застосувати властивості зору дитини, що дозволяє краще орієнтуватися в навколишньому світі і пізнавати його. Це дає можливість не тільки ознайомити учнів з новим навчальним предметом, а й зацікавити зарубіжною літературою як скарбницею духовного багатства людства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗАРУБІЖНА ЛІТЕРАТУРА – ДУХОВНА СКАРБНИЦЯ ЛЮДСТВА Презентація вчителя зарубіжної літератури Куньєвського НВК Несущенко С.І.

Номер слайду 2

ЕПІГРАФ УРОКУ:

Номер слайду 3

Р У Б І Ж А Т Е А Н З І Р У Р Л А Т А

Номер слайду 4

ПІДРУЧНИК “ЗАРУБІЖНА ЛІТЕРАТУРА” Автори О.М. Ніколенко, Т.М. Конєв, О.В. Орлова, О.М. Зуєнко, О.І. Кобзар. Це видавництво 2-е, доопрацьоване відповідно до чинної програми у 2018 році.

Номер слайду 5

Зарубіжна література – це така література, що існує і розвивається за межами нашої країни, за її рубежами. Національна література – література певного народу. Світова література включає в себе літератури всього світу. Це поняття виникло у 1829 році, обґрунтував його Й.В. Гете, німецький поет поет - лірик.

Номер слайду 6

Українське прислів’я говорить: «Мудрим ніхто не народився, а навчився». Поясніть, як ви розумієте ці слова?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

ВГАДАЙ ТВІР, ДЕ ДІЮТЬ ЦІ ПЕРСОНАЖІ

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ПОБАЖАННЯ. ЗАСВОЇТИ ТЕКСТ – ЦЕ ЗРОЗУМІТИ ЙОГО 1. Як навчитися зрозуміти? - Обміркувати заголовок (заголовок – це не просто слова: ці слова – усьому голова). - Виділити всі незрозумілі слова, з'ясувати їх значення. - “Розмовляйте” з автором тексту, робіть записи, зауваження. - Виділяйте суттєві моменти тексту. - Поставте собі контрольні запитання і дайте відповіді на них.

Номер слайду 13

ТЕЗИ ДО СТАТТІ “РОЛЬ КНИЖКИ В СУЧАСНОМУ ЖИТТІ” 1. Основна функція книжок – надання інформації. 2. Мова художньої літератури виконує інформаційну роль, вчить мислити, впливає на емоції і почуття. 3. Художня уявність – те, що можна уявити. 4. Твори художньої літератури виховують прагнення до відкриття світу та пошуку шляхів порозуміння між людьми, країнами, мовами.

Номер слайду 14

ppt
Додано
21 серпня 2020
Переглядів
9109
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку