Презентація на тему: "Здоров'я - найцінніший скарб"

Про матеріал
Сформувати поняття "здоров'я" і "здоровий спосіб життя", розширити знання учнів про основні аспекти здорового способу життя і для чого їх потрібно дотримуватись.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала класний керівник 6 класу. Мамаєнко Людмила Петрівна. Виховна година для учнів 6 класу«Здоров'я—найцінніший скарб» Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. Котелянка 2021

Номер слайду 2

Нашу годину спілкування хочу розпочати з висловів видатних людей: Здоров’я – не все, але все без здоров’я – ніщо. (Сократ)Без здоров’я і мудрість незавидна, і мистецтво бліде, і сила в’яне, і багатство без користі, і слово без сили. (Герофіл)

Номер слайду 3

Дев’ять десятих нашого щастя залежить від здоров’я. (А. Шопенгауер)Усі здорові люди люблять життя.Єдина краса – це здоров’я. (Г. Гейне)

Номер слайду 4

Діти, а що у вашому розумінні означає слово «здоров'я»?

Номер слайду 5

Отже, здоров’я – сукупність фізичних, духовних, соціальних якостей людини, що є основою її довголіття і необхідною умовою здійснення творчих планів, умовою високої працездатності, створення міцної сім’ї, народження і виховання дітей.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Люди давно переконалися, що на здоров’я впливає безліч чинників, і найголовніший з них – це спосіб життя. Ми за здоровий спосіб життя!!!

Номер слайду 8

Основні елементи здорового способу життя: Здоров’я та довголіття залежить від харчування. Достатня рухова активність. Споживання чистої води. Здоровий сон. Внутрішня гармонія

Номер слайду 9

Загартування організму. Особиста гігієна. Відсутність шкідливих звичокІнтелектуальний розвиток. Моральний і духовний розвиток

Номер слайду 10

Дайте відповіді на наступні запитання: Що для вас означає здоровий спосіб життя?Чому потрібно вести здоровий спосіб життя?Як у вашій родині підтримують здоровий спосіб життя?

Номер слайду 11

Отже, здоров’я — це найцінніший скарб людини, від якого залежить вся її життєдіяльність. Ніякі досягнуті цілі в житті не приносять повного щастя, якщо немає здоров’я. Тому дуже важливо вести здоровий спосіб життя, не дивлячись скільки людині років. Здоровий спосіб життя - це життєвий устрій людини, спрямований на поліпшення і збереження здоров'я за допомогою відповідного харчування, фізичної підготовки, морального і духовного настрою, інтелектуального розвитку і відмови від шкідливих звичок. В наш час здоровий спосіб життя – це популярний тренд сучасного світу.

pptx
Додано
24 листопада 2021
Переглядів
2738
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку