Презентація на тему "Здоровий спосіб життя"

Про матеріал
Презентація на тему "Здоровий спосіб життя" містить окрім слайдів відеоролики "12 фактів про їжу. Цікаві властивості та користь продуктів харчування", "14 фактів про здоров'я людини та стимули до здорового способу життя". Рекомендую використати або ж на виховній годині, або на уроках БЖД.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Здоровий спосіб життя

Номер слайду 2

«Здоров’я — не все, але все без здоров’я — ніщо». Сократ

Номер слайду 3

Здоровий   спосіб  життя –  дотримання виконання певних правил, що забезпечують гармонійний розвиток, високу працездатність, духовну рівновагу та здоров’я людини. Принципи здорового способу життя: раціональне харчування; оптимальний руховий режим; загартування організму; особиста гігієна; відсутність шкідливих звичок; позитивні емоції; інтелектуальний розвиток; моральний і духовний розвиток; формування  і розвиток вольових якостей.

Номер слайду 4

Правила здорового харчування Вживайте лише натуральні продукти 2. Вживайте менше рафінованих продуктів 3. Вживайте більше білку Білкова їжа дає довге відчуття ситості; вона багата незамінними амінокислотами. 4. Їжте фрукти і овочі щодня Вони містять розчинну і нерозчинну клітковину і необхідні вітаміни. 

Номер слайду 5

5. Використовуйте рослинні олії Рослинні олії – це найкраще джерело незамінних жирних кислот.  6. Дотримуйтеся режиму Намагайтеся робити 3-4 прийоми їжі в день, так як проміжок більше 5 годин уповільнює метаболізм і налаштовує організм на економну витрату енергії.  7. Обмежте швидкі вуглеводи Солодощів і хлібобулочні вироби швидко всмоктується в кров і моментально піднімають рівень глюкози. Слід за цим відбувається стрімке її зниження, і ви знову відчуваєте почуття голоду.

Номер слайду 6

8. Зменшіть кількість солі Звичайну кухонну сіль краще замінити на морську. У кухонної солі тільки два мікроелементи – натрій і хлор, тоді як в морській їх налічується до 90. 9. Пийте воду Потрібно випивати не менше 1,5-2 літри води щодня.  10. Готуйте їжу правильно Мінімальна теплова обробка – запорука збереження цілісної структури продуктів.

Номер слайду 7

Шкідливі звички Найбільш шкідливими звичками є куріння та вживання алкоголю, наркотичних речовин. Алкоголь в організмі послаблює процеси гальмування в центральній нервовій системі і спричиняє тимчасову, а за регулярного вживання – остаточну втрату таких якостей, як самоконтроль, самокритика, обережність тощо.

Номер слайду 8

Наслідками вживання алкоголю є: зниження координації рухів; погіршення пам’яті; зниження здібностей мислити; погіршення зору; біль у шлунку, печія, блювота; серцево-судинні захворювання; порушення роботи головного мозку; скорочення тривалості життя.

Номер слайду 9

Паління Доведено, що кожна цигарка скорочує життя курці на 5,5 хв. Під час згоряння цигарки до 50% нікотину разом із димом потрапляє у повітря і вдихається некурцями, 25% руйнується під час згорання тютюну, 5% залишається в  недопалку і 20% потрапляє в організм людини. У тютюновому димі міститься радіоактивна речовина полоній 210, тому тютюновий дим – радіоактивний. 

Номер слайду 10

Наслідками вживання нікотину є: погана пам’ять, психічні захворювання, безсоння, відставання у навчанні, втрата волосся, погіршення зору, інфаркт, інсульт, ризик захворіти туберкульозом.

Номер слайду 11

Наркоманія Наркоманія – загальна назва хвороб, які проявляються тягою до постійного прийому у зростаючих кількостях наркотичних лікарських засобів і наркотичних речовин внаслідок стійкої психічної і фізичної залежності від них з розвитком абстиненції при припиненні їх прийому. Наркоманія призводить до глибоких негативних змін особистості та інших розладів психіки, а також до порушення функції внутрішніх органів.

Номер слайду 12

Фізична активність Фізична активність зміцнює м’язи, за рахунок чого зменшується навантаження на суглоби, попереджає остеопороз, знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань, діабету, допомагає впоратися з зайвою вагою, стресом і депресією.

Номер слайду 13

Сон Сон — важлива складова здорового способу життя. Згідно зі східною медициною, найбільш сприятливий час для сну — з 22 години до 6 години ранку. В цей час відбувається очищення крові та перерозподіл енергії. Для здорового повноцінного сну відмовтеся від напоїв, що містять кофеїн або, принаймні, не вживайте їх у другій половині дня.

Номер слайду 14

Внутрішня гармонія Наше здоров’я й здоровий спосіб життя в цілому починаються з правильного внутрішнього настрою. Хвороби тіла є наслідками хвороб розуму — про це знали всі стародавні лікарі. На Сході кажуть, що причиною всіх хвороб є три отрути людської свідомості: гнів, незнання та пристрасть. Ці три отрути викликають дисбаланс в організмі, що й призводить до хвороб. Подолати це можна шляхом духовного самовдосконалення.

Номер слайду 15

Правильне мислення Пам’ятайте: думки матеріальні. Наш стан, здоров’я, люди та події в житті — результат нашого мислення. Думки визначають поведінку та вчинки, а їхній результат формує світосприйняття. Змінить своє мислення, заповнюйте свій мозок «правильними» думками та чистими намірами — це також важливий крок на шляху до здорового способу життя.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Дякую за увагу!

ppt
Додано
8 січня 2020
Переглядів
11824
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку