Презентація на тему "Значення води в житті людини та в природі"

Про матеріал
Презентацію можна використовувати в 1 та 2 класах на уроках з я досліджую світ при вивченні теми "Вода в нашому житті". За допомогою слайдів можна визначити необхідність води в природі та житті людини. Звернути увагу дітей на дбайливе ставлення до води.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала матеріал вчителька початкових класів Нагорна В.в.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Кругообіг води в природі

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Цікаві факти про воду За підрахунками вчених інституту Вернадського, сумісно з вченими з Німеччини та Франції вік води на Землі понад 2.7 мільярди років. Вода у нашій склянці могла впасти з неба всього декілька днів тому, але вона була свідком динозаврів та зародження життя. Наша планета доволі замкнена система і схожа на величезний тераріум, який досить рідко втрачає або отримує нові речовини. Саме тому ми ніколи не матимемо більше води ніж сьогодні. До складу мантії Землі входить в десять разів більше води ніж у всіх океанах. Понад 70% поверхні Землі покрито водою, але придатною для пиття є не більше 2%. Якщо розтопити всі льодовики на нашій планеті то понад 12% суші зникне під водою, а рівень води у світовому океані підніметься на 65 м.

Номер слайду 8

Три стани води

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Загадки Росте вона вниз головою,Не в літню пору, а зимою.І тільки сонечко зігріє – Вона заплаче й швидко гине. Біле, як сорочка. Пухнате, як квочка,Крил не маєА гарно літає. Що це за птиця,Що сонця боїться. Мене п'ють,     Мене ллють,     Усім я потрібна,     Хто я така?Із-під гірки, з-під крутоїПрокладається норою. Та й до моря утіка. Через лози по ярах.

Номер слайду 12

т

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
6 лютого
Переглядів
106
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку