Презентація на тему значення земновводних

Про матеріал
• Презентація до уроку 7 класу " значення земновводних " • Бажаючі можуть скачати
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Значення земноводних. Виконав: Стрелльбицький Євгеній

Номер слайду 2

Певне значення мають амфібії як кормова база риб, птахів, хутрових звірівбезхребетних тварин. Зменшення кількості земноводних призводить до розмноження шкідливих комах. Земноводні є джерелом отримання отрут (буфотоксин від ропух, саламандротоксин від саламандр), які використовують для отримання ліків.

Номер слайду 3

Жаб”яча ікра – делікатес для качок, тритонів. Пуголовки стають здобиччю качок, риб, чапель, чайок. Земноводні відіграють велике значення і в житті людини. Вони допомагають знищити шкідників городів, садів, а також переносників багатьох захворювань – мух, комарів, гусениць. Жабам був споруджений пам”ятник у Паризькому університеті. Другий пам”ятник у Токіо створили студенти-медики, вдячні за те,що для своїх експериментів вони використали 100000 жаб. Жаба була першою хребетною тварною, яка в березні 1961 року піднялася на радянському космічному кораблі у космос і повернулася назад. Як?!

Номер слайду 4

За даними по живленню трав’яної жаби у Горьківській області, вона з’їдає за добу у середньому 7 шкідливих тварин (комах, їх личинок, черевоногих молюсків), а за 6 місяців – близько 1200. Було встановлено, що на площі в 24 тис. м² мешкало 720 особин представників виду жаба трав’яна, які згідно з підрахунками, ймовірно, спожили близько 900 тис. екземплярів шкідливих тварин. Раніше широко практикувалися заходи по завезенню амфібій на нові території для проведення біологічної боротьби із шкідниками сільського господарства.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Розробки уроків
Додано
8 грудня 2020
Переглядів
386
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку