Презентація на тему "Звуки в житті людини"

Про матеріал

В презентації розкривається тема "Звуки в житті людини"

Ми живемо в океані звуків. Що являють собою звуки? Як вони утворюються? Чому неможливо почути гуркіт ракетних двигунів у космосі? Чому грім чути пізніше за спалах блискавки? Для чого в студіях звукозапису стіни вкривають шаром звукопо-глинальних матеріалів? Як у повній темряві кажани та дельфіни знаходять здобич?

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему:«Звуки в житті людини»Підготувала учениця 9 кл. Гарманівської ЗШ І - ІІ ст. Компаніївської районної ради. Кіровоградської області Осадців Анастасіявчитель: Стельмашук Світлана Михайлівна

Номер слайду 2

В цій презентації ми дізнаємося про звуки і як вони впливають на наше життя.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Як людина сприймає звуки

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Учені з лабораторії та психології Кембриджського університету (Англія) після багаторічних досліджень прийшли до несподіваного висновку: звук визначеної сили стимулює процес мислення й особливо процес рахунку. Під час експерименту люди, що розв’язували математичні задачі під звуки музики або розмови, справлялися зі своїми завданнями швидше, ніж ті, котрі виконували таке ж завдання в тиші. У Японії продають подушки, у які вмонтований апарат, що імітує звуки дощових крапель, що падають у ритмі людського пульсу. Такий шум швидко навіває сон.

Номер слайду 9

Звуки і шуми великої потужності вражають слуховий апарат, нервові центри, можуть викликати болючі відчуття і шок. Так діє шумове зображення

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Рівень шуму вимірюється в одиницях, що виражають ступінь звукового тиску, -децибелів. Цей тиск сприймаються не безмежно. Рівень шуму в 20-30 децибелів (д. Б) практично нешкідливий для людини, це природне шумове тло. Що ж стосується звуків голосу, то тут припустима межа складає приблизно 80 децибелів. Звуку 130 децибелів вже викликає в людини болюче відчуття, а 150 стає для нього нестерпним.

Номер слайду 13

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. 123345 misha
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
16 лютого 2018
Переглядів
35437
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку