Презентація на уроці зарубіжної літератури на тему "Слідами Дон Кіхота"

Про матеріал
Презентація розрахована для вчителів на використання на уроці зарубіжної літератури
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Слідами Дон кіхота. Презентація учителя опорного ліцею № 1ім. М. М. Коцюбинського Васильківської селищної ради Станкової Л. І

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Аргамасілья-де-альба У селищі знаходиться відомий “ будинок Медрано”, у льосі якого перебував у вересні 1597 року ув’язнений через наклеп Мігель де Сервантес.

Номер слайду 4

Аргамасілья-де-альба Тож і не дивно, що свої мандри, за волею автора, розпочне премудрий гідальго Дон Кіхот із Ламанчі саме з селища Аргамасілья- де- Альба.

Номер слайду 5

Кампо-де-криптано В одному з вітряків створено музей, де зібрано збрую, шолом, спис, які начебто належали мандрівному лицарю. Є тут навіть і зуб Росинанта.

Номер слайду 6

Кампо-де-криптано. Можна побачити в музеї і картини, на яких зображено епізоди бою Дон Кіхота з “ потворними велетнями”.

Номер слайду 7

Тобоссо Майже 150 разів згадується у романі селище Тобоссо. Саме тут знаходиться музей Дульсінеї- двоповерховий будинок з просторим двором. У будинку-зал, кухня, спальня Дами серця Дон Кіхота.

Номер слайду 8

У

Номер слайду 9

Тобоссо. До музею Дульсінеї ведуть керамічні покажчики з цитатами зі славетного роману, що оспівують вроду Дульсінеї та кохання її лицаря.

Номер слайду 10

Сьюдад-реаль

Номер слайду 11

Сьюдад-реаль На початку 2022 року в Сьюдад- Реалі, що розташоване у самому серці Ламанчі, відкрито музей Дон Кіхота. Зібрано близько 3 тисяч видань “Дон Кіхота” багатьма мовами світу. За задумом організаторів музею, його експонати будуть викликати у відвідувачів звцікавлення книгою, яку в Іспанії вважають “ нашою Біблією”.

Номер слайду 12

Толедо

Номер слайду 13

Есківіас – передмістя толедо. Будинок Алонсо Кіхада де Саласар з 1974р. визнано об’єктом культурної спадщини ЮНЕСКО. З 12.12.1994р. – Будинок – музей Дон Кіхота

Номер слайду 14

1997р. Альбасете. мунер

Номер слайду 15

Альбасете. Монтесінос. Печера Дон Кіхота

Номер слайду 16

Мадр. Ид

Номер слайду 17

Пам’ятник роботи лоренцо кулло Валері

Номер слайду 18

Запрошую до співпраці. Розкажи про ці пам’ятники

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Дізнайся, що це

pptx
Додав(-ла)
Янатьєва Ольга
Додано
3 грудня 2023
Переглядів
241
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку