Презентація на урок правознавства

Про матеріал
Державна податкова служба України тема яку можна опрацьовувати як на уроках правознавства так і у виховній роботі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Державна податкова служба України. Дата створення: 22серпня 1996р. Керівництво: Кабінет Міністрів України. ДПА України у своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України "Про державну податкову службу в Україні", іншими законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України.

Номер слайду 2

Податки-це встановлені вищим органом законодавчої влади обов'язкові платежі, які сплачують фізичні та юридичні особи до бюджету у розмірах і у терміни, передбачені законодавством.

Номер слайду 3

У 1990 році була створена Державна податкова служба. Після Указу Президента України від 22 серпня 1996 року № 760 "Про утворення Державної податкової адміністрації України та місцевих державних податкових адміністрацій" статус Державної податкової служби змінився. Згідно з Указом на базі органів Державної податкової інспекції утворена Державна податкова адміністрація. Її статус визначено як центрального органу виконавчої влади. Голова цього органу за посадою став міністром.

Номер слайду 4

Державна податкова служба України здійснює такі функції: виконує безпосередньо, а також організовує роботу державних податкових адміністрацій та державних податкових інспекцій, видає у випадках, передбачених законом, нормативно-правові акти і методичні рекомендації з питань оподаткування, які підлягають обов'язковому опублікуванню;затверджує форми податкових розрахунків, звітів, декларацій та інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків, інших платежів,розробляє проекти законів України та інших нормативно-правових актів щодо форм та методів проведення планових та позапланових виїзних перевірок у рамках контролю за додержанням законодавства,вносить в установленому порядку пропозиції щодо вдосконалення податкового законодавства.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Податко́ва міліція — спеціалізований підрозділ, що входить до складу органів Державної податкової служби України і займається боротьбою з податковими правопорушеннями та є органом досудового розслідування у справах про ухилення відоподаткування та порушення в бюджетній сфері.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

«Податки очима дітей».

Номер слайду 9

Номер слайду 10

pptx
Додано
10 грудня 2019
Переглядів
1346
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку