Презентація на урок з професійно-практичної підготовки

Про матеріал
Презентація на урок з професійно-практичної пілготовки тема: "Розробка та впровадження фірмових напоїв, ведення обліку".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КЗ Чернігівський центр професійно-технічної освіти. Епіграф до уроку: Більше упевненості в собі —тоді ви неодмінно досягнете успіху!

Номер слайду 2

КЗ Чернігівський центр професійно-технічної освіти. Тема: Розробка та впровадження рецептур фірмових коктейлів та напоїв.

Номер слайду 3

КЗ Чернігівський центр професійно-технічної освіти. Мета: Навчальна: правильно та послідовно підбирати барний посуд, інструмент для приготування фірмових коктейлів, дотримуватись техніки відмірювання компонентів, дотримуватись правил гарнірування змішаних напоїв, правильно та послідовно готувати та прикрашати коктейлі, дотримуватись технічних вимог охорони  праці та правил санітарії та особистої гігієни під час приготування коктейлів, робити якісну оцінку приготованим коктейлям. Розвиваюча: розвивати логічне, аналітичне, технологічне та критичне мислення, послідовно і змістовно висловлювати свою думку; розвинути спостережливість при приготуванні коктейлів. Виховна: виховувати в учнів бережливе ставлення до електроенергії, обладнання, інструментів, посуду, інвентарю, виховувати почуття поваги до професії бармен, любов та культуру спілкування та інтерес до обраної професії.

Номер слайду 4

КЗ Чернігівський центр професійно-технічної освіти. Правила техніки безпеки при роботі бармена - Безпека процесів приготування напоїв, закусок та обслуговування відвідувачів на кожній ділянці торгового залу і на робочому місці бармена, у барної стійки вимагає дотримання правил охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та гігієни, протипожежної безпеки.      - Реалізація відповідних заходів забезпечує нормальну роботу на всіх ділянках виробництва. Бармен повинен знати і дотримуватися правил охорони праці і техніки безпеки при експлуатації теплового, механічного та електричного обладнання. - Перед включенням кожного побутового приладу, торгово-технологічного обладнання, машини він повинен переконатися в їх справності, перевірити роботу ваговимірювальних приладів. Забороняється експлуатація несправного обладнання.

Номер слайду 5

КЗ Чернігівський центр професійно-технічної освіти Бармен повинен:• стежити за станом підлоги поруч з робочим місцем, дотримуватися обережності при перенесенні гарячих страв і напоїв або окропу;• дотримувати акуратність при митті і перенесення скляного посуду, так, як при необережному поводженні можна розбити склянку, келих і порізати руку. Не можна використовувати посуд з тріщинами або відколами;• відкривати пляшки тільки штопором, а банки з консервованою продукцією -спеціальним ключем, обережно поводитися з ножами. Бармен повинен вміти надати першу допомогу при нещасних випадках. Так, при ураженні електричним струмом він повинен відключити обладнання від джерела струму, звільнити потерпілого від проводу сухою палицею або табуретом і викликати лікаря.

Номер слайду 6

КЗ Чернігівський центр професійно-технічної освіти. Бармен повинен: - При порізах необхідно зупинити кровотечу з рани і попередити можливість інфекції, на рану накласти пов'язку, використовуючи стерильний пакет першої допомоги, який повинен бути в обов'язковому порядку у бармена чи адміністрації бару. - Протипожежна техніка тісно пов'язана з технікою безпеки. Заходи пожежної безпеки повинні дотримуватися на виробництві та на робочому місці бармена. Причини виникнення пожежі можуть бути різними, найчастіше це необережне поводження з вогнем та паління в місцях, не обладнаних для цієї мети. Бармен повинен дотримуватися заходів пожежної безпеки, працюючи з електричним обладнанням; несправна електропроводка часто буває причиною короткого замикання та пожежі.  -  З метою попередження пожежі бармен повинен перед початком роботи на електрообладнанні переконатися у справності проводки і її заземленні. Бармен повинен вміти користуватися вогнегасником. В барі повинен бути встановлений щит з устаткуванням для гасіння пожежі.

Номер слайду 7

КЗ Чернігівський центр професійно-технічної освіти Яке функціональне призначення шейкера? Із якою метою використовують стрейнер? Чим користуються для відмірювання рідких компонентів? Де розміщуються відносно бармена шейкер, ример,джигер? Де розміщує бармен аксесуари і прикраси для коктейлів? Бліц опитування.

Номер слайду 8

КЗ Чернігівський центр професійно-технічної освіти. Організація робочого місця бармена. Послідовність виконання роботи: У робочій зоні, розташований на нижній барній стійці,бармен кладе дерев’яну дошку, ножі для нарізання цитрусових і іншийінструмент. На підносах, вкритих ляними серветками або рушником, розміщуютьпосуд для подачі коктейлів, перевіряють наявність інвентарю (шейкера,мірного посуду, ложок, щипців, ключів для розкриття банок, пляшок ізводою, штопора, рушники для протирання стійки). Все це розміщуютьна робочому місці бармена з лівої сторони.  Зліва від бармена розташовують: посуд і інвентар для приготуваннязмішаних напоїв.  Каво-машину та кавомолку і кавові чашки з блюдцями розташовані нанижній стійці бару. На таці правіше від чашок рядами ставиться посуд в такому порядку:чим він вищий, тим далі від бармена його ставлять

Номер слайду 9

КЗ Чернігівський центр професійно-технічної освіти. Організація робочого місця бармена В нижній частині на стелажі – спід-рек розміщують пляшки які частовикористовує. Шейкер в розібраному вигляді на полотняній серветці, ример дляприготування цукрового або соляного ободку, джиггер в стакані зчистою водою повинні розташовуватися зліва від бармена поруч зними розташовують мірні ємності в перевернутому стані.  Айсбакет з льодом і щипчиками, на серветці – нож-сомельє, штопор,барні щипці, барний ніж, барна ложка і барна виделка в стакані зводою, свізл-стик в окремому стакані, кувшин з соками –розташовуються справа від бармена. Аксесуари і прикраси для коктейлів розташовуються перед барменом.  На верхній стійці бару розташовують підставки для паперовихсерветок, стакан з соломинками, підставку з костерами, набір зіспеціями а також, якщо у закладі дозволяється палити, то по всій їїдовжині з рівними інтервалами розставляють попільнички.  

Номер слайду 10

КЗ Чернігівський центр професійно-технічної освіти. Організація робочого місця бармена  На верхньому ярусі в направляючих для скляного посуду напротипляшок з напоями розташовують рюмки та бокали. В пристінному модулі на полицях по прямим лініям розташовуютьпляшки з пивом і мінеральною водою.  В кожному ряду повинна стояти по 3, 6, 12 пляшок однієї торговоїмарки. Тут же розташовують більшу частину напоїв, ті якікористуються більшим попитом розташовують ближче до бармена.  Справа від бармена в основному розміщують холодильне обладнання.  Справа розташовують також лотки з тістечками, й іншимикондитерськими виробами і відповідний інструмент: лопатки, щипці,ножі, які використовують при їх подаванні і порціонуванні.

Номер слайду 11

КЗ Чернігівський центр професійно-технічної освітиІсторичні відомості. Коктейль «Махіто» свого часу дуже любив відомий письменник Ернест Хемінгуей. Готують його з соку лайма, білого рому, свіжої м'яти, тоніка, цукру або сиропу і колотого льоду. П'ють цей коктейль тільки через соломинку, щоб листя м'яти і лід не потрапили до роту. Мохіто традиційно складається з п'яти інгредієнтів: ром, цукор, лайм, газована вода і м'ята. Його комбінація солодкого і освіжаючого цитруса з м'ятою, які, можливо, додавалися в ром, щоб «замаскувати»; фортеця останнього, зробила цей коктейль одним з найпопулярніших літніх напоїв. У деяких готелях Гавани в мохіто додають також Ангостура. У безалкогольному мохіто білий ром замінюють на воду з тростинним коричневим цукром

Номер слайду 12

КЗ Чернігівський центр професійно-технічної освітиІнгредієнти коктейлю “Мохіто” • м'ята 20 листочків• лайм 2 часточки• цукровий сироп 15 мл• лід в кубиках• білий ром 50 мл• содова 10 мл

Номер слайду 13

КЗ Чернігівський центр професійно-технічної освіти Інструментарій: Хайбол Мадлер Джигер Коктельна ложка

Номер слайду 14

КЗ Чернігівський центр професійно-технічної освіти. Техніка приготування коктейлю “Махіта"-У високу склянку покласти листя свіжої м'яти, кілька часточок лайма і залити всю цю композицію цукровим сиропом. -Добре пам'яти мадлером. -Далі покришити лід і засипати його в склянку, додати ром, долити содову до країв келиха, розмішати коктейльною ложкою і в завершенні прикрасити гілкою м'яти.

Номер слайду 15

КЗ Чернігівський центр професійно-технічної освіти. ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯ1.  Організувати робоче місце за барною стійкою.2. Відпрацювати техніку відмірювання інгредієнтів.3. Відпрацювати техніку приготування коктейлю «Махіто».4. Дати якісну характеристику виконаній роботі.

pptx
Додав(-ла)
Силенок Оксана
Додано
27 травня
Переглядів
54
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку