Правила поведінки в навчальному кафе-барі: Приходити на урок тільки в форменому одязі Отримати у чергового посуд, інвентар, прибори, білизну Беззаперечно виконувати вказівки майстра в \ н Зберігати тишу під час самостійної роботи Дбайливо відноситись до посуду, інвентарю, приборів, білизни По закінченню роботи привести в порядок робоче місце За втрату інвентарю, приборів винні несуть матеріальну відповідальність По закінченню уроку виходити лише з дозволу майстра в \ н
Бліц-опитування 1 Дайте визначення поняття бенкет 2 Як поділяються бенкети залежно від подій 3 На які групи поділяються бенкети 4 За участю персоналу в обслуговуванні, як поділяють бенкети 5 На які стадії поділяється організація бенкета 6 Що таке договір-замовлення та його зміст 7 З яких елементів складається документ замовлення- рахунок 8 Дайте визначення поняття бенкет-фуршет 9 Яка особливість бенкета-фуршету 10 Переваги бенкет-фуршету
Критерії оцінювання учнів Бліц-опитування (1 бал) Зовнішній вигляд (1 бал) Організація робочого місця ( 1 бал) Дотримання норм охорони праці (1 бал) Виконання прийомів роботи (2 бали) Організованість (1 бал) Творчий підхід (1 бал) Інформативність (1 бал) Командний підхід до завдання (1 бал) Захист роботи (2 бали)
Охорона праці Під час роботи офіціант повинен дотримуватися санітарних норм , правил особистої гігієни та безпеки праці Підготувати необхідний інвентар, інструмент і посуд та перевірити його придатність для використання Перевірити: стан і відповідність санітарним вимогам обіднього залу відсутність на підлозі води, сторонніх предметів, пролитих або розсипаних залишків продуктів харчування тощо; цілісність і справність ізоляції електропроводки, розеток, кнопок на пультах керування