Презентація. Надія Мовчан-Карпусь "Василинка" Варвара Гринько "Сію дитині" ині"

Про матеріал
Презентация на тему: "У колі рідної сім'ї. Ласкаві слова-звертання. Н. Мовчан- Карпусь "Василинка". В. Гринько "Сію дитині" Читання." Дистанційне навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Н. Мовчан-Карпусь”Василинка”В. Гринько “Сію дитині”Автор презентації: Мирошникова А. С.

Номер слайду 2

Робота над скоромовкою. Серед ночі два кроти. Налякались темноти. Тож втекли мерщій із двору. У свою глибоку нору.- Прочитай спочатку повільно, чітко вимовляючи всі звуки; швидше, дуже швидко.

Номер слайду 3

Народилася Надія Мовчан-Карпусь 12 червня 1944 року в сім’ї учителів.Її мати – Єфросинія Дем’янівна – педагог, добра і дбайлива вихователька своїх дітей, була першою учителькою Надійки. Досить культурна і освічена, вона любила музику й співи. У сім’ї звучали українські пісні у супроводі гітари, домри, скрипки, баяну. Мати прищеплювала дітям любов до праці, навчала розуміти і шанувати природу. Батько – Михайло Кузьмович – гарний бджоляр і садівник, учитель-словесник, усе своє життя присвятив великій і благородній справі виховання дітей. Сучасна одеська поетеса, яка пише вірші як для дітей, так і для дорослих.

Номер слайду 4

Робота над текстом вірша Н. Мовчан-Карпусь “Василинка”Підручник – с. 34 Прочитай назву вірша. Кого або що можуть так звати?Розглянь фотоілюстрацію (с.34) . Кого бачиш на ній? Що робить дівчинка?Прочитай підпис під ілюстрацією. Як гадаєш, про що може йтися у вірші? Будь ласка, прочитай вірш “Василинка”

Номер слайду 5

Який настрій у цього вірша?Прочитай пояснення фрази аз те обічам – с.34 Якою мовою це сказано?Переклади цю фразу українською. Виразно прочитай вірш. Пояснення значення слова “коломийка”Коломийки – коротенькі пісеньки, що можуть складатися з двох рядків і 14 складів. Можуть як супроводжувати танець, так і існувати незалежно від нього.

Номер слайду 6

Фізхвилинка

Номер слайду 7

Робота над віршем Варвари Гринько “Сію дитині”(с.34)Виразно прочитай вірш. Прочитай, будь ласка, у рамочці, як лагідно звертатися до рідних. Користуйся цими звертаннями у повсякденному житті.

Номер слайду 8

Завдання. Навчитися виразно читати вірші. Користуватися у своєму мовленні ввічливими словами. Дякую за роботу!

pptx
Додано
31 жовтня 2021
Переглядів
2246
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку