Презентація. Написання есе "Гармонія людини і природи як найвища духовна цінність"

Про матеріал
Написання есе "Гармонія людини і природи як велика духовна цінність" із використанням вставних слів та звертань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Есе в публіцистичному стилі на тему «Гармонія людини і природи як велика духовна цінність»7 класпідготувала вчитель української мови Н. Д. ДЕЙНЕКА

Номер слайду 2

Пригадайте. Бліц-опитування:1.які стилі мовлення Ви знаєте?2.назвіть ознаки публіцистичного стилю;3.дайте визначення звертання;наведіть приклади звертань;4.які слова називаються вставними;наведіть приклади вставних слів

Номер слайду 3

Поняття про есе. Есе (від франц. essai – спроба, проба, нарис) — прозаїчне висловлювання невеликого об’єму і вільної композиції, що виражає індивідуальні враження і міркування з конкретного приводу або питання і свідомо не претендує на вичерпну відповідь. Пам’ятайте! Обираючи жанр есе, ви можете дозволити собі бути суб’єктивними, зосередитися на частковому, а не на головному, висловлювати спірні міркування, наводячи мінімум доказів.

Номер слайду 4

Скориставшись орієнтовним планом напишіть есе. План. 1. Становище природи сьогодні. 2. Чому природа гине, стаються природні катаклізми? 3. Що може статися, якщо люди і далі нищитимуть природу 4. Як люди повинні ставитися до навколишнього середовища 5. Яких заходів слід вжити, щоб запобігти екологічній катaстрофі?

Номер слайду 5

Підказка (скористайтесь словами-підказками)Записати вирази, які можна використати у творі. Природа – наш рідний дім, і ми повинні у ньому бути господарями. Сьогодні природі потрібні не пасивні споглядачі, а вірні друзі й помічники. Життя в гармонії з природою – це необхідність. Записати слова-звертання і вставні слова, які можна використати у творі. Шановні друзі! Українці! Людино! Юний друже!Зверніть увагу, здається, по-перше, по-друге, отже, дивись, зверни увагу, зрозумійте, чуєш, між нами кажучи, майте на увазіПригадайте прислів'я, приказки про здоров'я:«Найбільше багатство — здоров’я»; «У здоровому тілі – здоровий дух»; «Хто про здоров’я дбає, тому і Бог помагає», Здоров'я – найвища цінність».

Номер слайду 6

Домашня робота. Напишіть есе на подану тему, скориставшись поясненнями і підказками вище.(обсяг твору ~ 1 сторінка)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Підлужна Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Горбатюк Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Мошкутело Ніна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 жовтня 2021
Переглядів
11612
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку