Презентація "Народні традиції харчування українців"

Про матеріал
Презентація до години спілкування "Народні традиції харчування українців". Мета: ознайомити дітей з кулінарними традиціями українського народу; стравами, які побутують на українській кухні, з продуктами харчування; дати уявлення про асортимент страв, традиційних для населення України; викликати бажання навчитися самим готувати смачні страви; виховувати шанобливе ставлення та інтерес до українських народних традицій, обрядів, побуту нашого народу; виховувати шанобливе ставлення до праці, звертаючись до народної мудрості (прислів’я).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Пампушка (пампух) — невелика булочка, кругла, пишна виготовлена із дріжджового тіста  з житнього, пшеничного, гречаного борошна, а також з солодкою начинкою, ягодами, маковою (або з варенням), посипані цукровою пудрою. Кулі́ш  — страва української кухні, зварена з пшоняних круп. Гарбуз З гарбуза готують різні страви: другі, соуси, напої і навіть десерти. Мало того, що вона дуже корисна і її рекомендують споживати навіть у сирому вигляді, гарбуз до всього має ніжний солодкуватий смак і може зберігатися цілий рік.

Номер слайду 12

Кутя́ — відварені у воді зерна пшениці або ячменю з медом. Традиційна ритуальна страва новорічно-різдвяного циклу.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кожемяко Поліна
    Чудова презентація, дякую
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
27 жовтня 2021
Переглядів
1949
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку