Презентація "Наші друзі - тварини".

Про матеріал
Презентація містить цікаві факти, задачі екологічного змісту, загадки, вікторину. Наповнить урок змістом, зробить його різноманітним. Заохотить дітей до вивчення теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Зайчиха годує усіх зайченят, які зустрічаються їй на шляху. Лисиця їжу не пережовує, а рве її на шматки і ковтає. Лось при появі хижака, або під час спеки шукає порятунок у воді. Хвіст білці під час стрибків служить кермом.

Номер слайду 3

1. Взимку до лісової годівниці із сіном прийшло 8 лосів і 3 козулі. На скільки менше прийшло до годівниці козуль, ніж лосів? 2. Маса головного мозку їжака 3 г, маса головного мозку кішки – 3 г. Що можна сказати про масу мозку їжака і про масу мозку кішки? 3. Щоб напитися водиці йшли тварини до криниці. Йшла лисиця з лисенятком, йшла вовчиця з вовченятком, з поросятком йшла свиня, бігла миша й мишеня. Скільки йшло дорослих звірів? Скільки малюків? 4. Тікав заєць через міст. Довгі вуха, куций хвіст, А ти далі не тікай, рахувати починай, раз, два,три - вийди ти.

Номер слайду 4

1. Уяви, що ти в лісі. Несподівано на тебе виходить лось. Що ти будеш робити? Поясни. почну кричати стоятиму тихенько 2. Стукіт дятла всім набрид. Уяви, що дятли щезли. Зроби вибір… хай зникає треба потерпіти 3. Взимку від голоду і холоду з 10 синиць до весни доживає лише 2. Твій вибір… хай гинуть, їх дуже багато годівничка може врятувати пташине життя

Номер слайду 5

Кіт ловить мишей, чайка Їсть рибу, мухоловка – мух. Скажи, що їси ти і я скажу хто ти. Чую голосок: - Угадай хто я? Я їм жуків і мурашок! Я подумав і сказав: - Дятел! - А от і не вгадав! - Ага! Ти – осоїд! - Не осоїд! Ще я їм гусениць і личинок. - Гусениць і личинок люблять дрозди. - А я не дрізд! Ще я гризу скинуті лосями роги. - То ти лісова миша! - І зовсім не миша! Я й сама їм мишей. - Мишей? Ти – кіт! - То миша, то кіт. - Іноді я ще їм ящірок, зрідка – рибу. - Може ти чапля? - Не чапля. Я їм і пташенят, яких викрадаю із гнізда. - Схоже ти куниця! - Не кажи мені про куницю! Вона – мій ворог! А я ще люблю бруньки, горіхи, насіння ялини і сосни, ягоди і гриби. Я розсердився та крикнув: - То ти свиня. Ти їси все підряд. Ти здичавіла свиня, яка видерлася на ялинку. - Здаєшся? – запитав голосок. Гілки загойдалися і я побачив … білку! - Знай! – сказала вона. – Білки гризуть не тільки горішки, як і коти їдять не лише мишей, а мухоловки – ковтають не тільки мух.

Номер слайду 6

Під час відвідування дендропарку “Мелодія лісу”, що знаходиться у Ямпільському лісництві, здійснити подорож еколого-пізнавальною стежкою “Лісове намисто”. Спостерігати за життям та повадками мешканців лісу. - Які з цих тварин занесені до Червоної книги України?

Номер слайду 7

Вдалині посеред ночі засвітились хижі очі. Від його пісень у звірів морозець біжить по шкірі. Він ікластий і сердитий, Дуже любить землю рити. Жолуді весь час шукає Й малюків смугастих має. 

Номер слайду 8

Мета: формувати бережливе ставлення до тварин, усвідомлення того, що всі тварини приносять користь природі. До нас надійшли листи від тварин. Давайте ознайомимося з ними і вирішимо, чи правильно чинить людина. Лист 1. «Сама знаю, що не красуня. А якщо я опиняюся поруч, багато хто втікає, а гірше - й камінням жбурнуть або ногою вдарять. А за що? Користь від мене велика» ( Це жаба) Одна жаба охороняє від гусениць і черв’яків цілий город. Якщо в домі завелися таргани, принеси жабу – і вони зникнуть. Лист 2. «Ох і не люблять мене люди. Голос їм мій, бач, не подобається, і очі, кажуть, в мене негарні. Вважають, що я біду приношу. А чи так це? Якби не я, прийшлося б декому сидіти без хліба» ( Це сова ) Сова знаходиться під охороною держави. Одна сова знищує за літо 1000 мишей, які можуть знищити 1 тонну зерна. Лист 3. « Ми п’ємо кров людини. Через нас люди не можуть нормально працювати і відпочивати. Від нашого тоненького голосу багато людей починає чухатися» (Це комарі ). Але комарі потрібні в природі. Личинки комарів живуть у воді, ними харчується багато риб. А дорослими комарами харчується багато птахів. Цікаво, що боротися з комарами нам допомагають бабки. Бабки та їх личинки – ненажерливі хижаки. Самі бабки полюють на дорослих комарів у повітрі, а личинки бабок на личинки комарів у воді. Висновок: потрібно берегти і тих тварин, які не занесені до Червоної книги. Це добре відомі вам тварини: вуж, їжак, оса, жаби та ін. Їх життя часто залежить від тебе, та від твоєї поведінки в природі.

ppt
Додано
10 лютого 2022
Переглядів
1279
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку