Презентація "Насильство в сім'ї"

Про матеріал
ознайомити учнів із поняттям «насильство», системою державного захисту від насильства, сприяти формуванню вміння розпізнавати різні види насильства; розвивати навички запобігання виникненню насильства в сім’ї, школі, серед однолітків; виховувати вибірковість у прийнятті рішень на користь здорового способу життя, ввічливість.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

 І якби на те моя воля,           Написала б я скрізь курсивами: —Так багато на світі горя,                 Люди! Будьте взаємно красивими. (Ліна Костенко)

Номер слайду 3

це примус, соромлива, образлива, незаконна дія. Під сімейним насильством розуміють систематичні агресивні і ворожі дії стосовно членів сім'ї, в результаті чого об'єкту насильства можуть бути заподіяні шкода, травма, приниження чи іноді смерть. Насильство відбувається і в підлітковому середовищі. 

Номер слайду 4

 фізичне;   психологічне;   економічне;  Сексуальне.

Номер слайду 5

це навмисне нанесення побоїв, тілесних ушкоджень одного члена сім'ї іншому, яке може призвести чи призвело до порушення нормального стану фізичного чи психічного здоров'я або навіть до смерті постраждалого, а також до приниження його честі та гідності. 

Номер слайду 6

це насильство, пов'язане з тиском одного члена сім'ї на психіку іншого через навмисні словесні образи або погрози, переслідування, залякування, які доводять постраждалого до стану емоційної невпевненості, втрати здатності захистити себе і можуть заподіяти або заподіяли шкоду психічному здоров'ю. 

Номер слайду 7

В Сімейному кодексі (ст.  150, ч. 7) написано: «Забороняються  фізичні  покарання дітей  батьками  та  інші  види  покарань  які принижують людську гідність. Дитина може подати позов до суду, до громадських організацій, якщо виховання не належне».

Номер слайду 8

У Кримінальному кодексі з’являється положення про те, що скоєння будь-якого насильницького злочину у присутності малолітньої дитини є обтяжуючою обставиною, яка автоматично призведе до збільшення покарання для кривдника.

Номер слайду 9

Матеріальні труднощі; Наявність в сім'ї безробітного; Невирішена житлова проблема; Алкоголізм та пияцтво серед членів сім'ї; Наявність наркоманів в сім'ї; Неповна сім'я; Вітчим чи мачуха в сім'ї; Дитина-інвалід або з проблемами зі здоров’ям; Небажана дитина; Важка дитина; Сімейні конфлікти;

Номер слайду 10

дитина учиться насильству; дитина стає тревожною; дитина не впевнена, що її в родині люблять; 

Номер слайду 11

 Ти маєш право відмовитися робити те, до чого тебе примушують силою або образливими, злими словами.  Ми подібні, але всі різні.  Твоя власність належить тільки тобі.  Ти маєш право на допомогу.  Кожна людина має право жити вільно, у безпеці, відчуваючи тепло і любов!

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Навчіться розрізняти поняття «Добро» і «Зло». Все, що принижує людську гідність — є зло, все, що звеличує гідність людини — Добро. Дитина і насильство. Любов і жорстокість. Надія і відчай. Ми всі інтуїтивно тягнемося до світлого в цьому світі.

Номер слайду 14

Моє життя – Без насильства,

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
19 вересня 2019
Переглядів
1365
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку