Презентація Настільний теніс

Про матеріал
Настільний теніс (пінг-понг)— спортивна гра, олімпійський вид спорту з 1988 року, у якому використовують спеціальні ракетки та ігровий стіл, розмежований сіткою навпіл. Гра може проходити між двома суперниками або двома парами суперників.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НАСТІЛЬНИЙ ТЕНІСПрезентація створена на основі Офіційних Правил настільного тенісу.

Номер слайду 2

ХАРАКТЕРИСТИКА ГРИНастільний теніс (пінг-понг)— спортивна гра, олімпійський вид спорту з 1988 року, у якому використовують спеціальні ракетки та ігровий стіл, розмежований сіткою навпіл. Гра може проходити між двома суперниками або двома парами суперників. Завданням гравців є утримання м'яча в грі за допомогою ракеток — кожен гравець після одного відскоку м'яча на своїй половині столу повинен відправити м'яч на половину столу суперника. Очко нараховується гравцеві, коли суперник не може повернути м'яч відповідно до правил. Матч складається з непарної кількості партій, і грається на більшість перемог у партіях.

Номер слайду 3

ЦІКАВІ ФАКТИНасправді настільний теніс та пінг-понг є різними видами спорту, хоча більшість людей і не в курсі цих відмінностей. Це зрозуміло, так як у побуті різниці немає, вона присутня тільки на професійних змаганнях – правила трохи різняться, як і ракетки, які використовуються гравцями. У 1901 році британська компанія Jaques of London зареєструвала торгову марку “Ping-pong”, та інші виробники ракеток і м’ячиків почали називати гру настільним тенісом, щоб уникнути юридичних проблем. Так ця назва і з’явилася. Незважаючи на те, що пінг-понг та настільний теніс популярні по всьому світу, якоюсь абсолютно шаленою популярністю вони користуються в Південній Кореї та Китаї. На Олімпійських іграх у настільному тенісі щоразу перемагають спортсмени саме з цих країн.

Номер слайду 4

Тенісний стіл - спеціальний стіл, розділений сіткою на дві половини. Має розміри, які є міжнародним стандартом: довжина 274 см, ширина 152,5 см, висота 76 см. Поверхня столу повинна бути матовою, однорідної темного забарвлення. Уздовж кожної кромки столу повинна йти розмітка - біла лінія шириною 20 мм. При використанні столу для парної гри посередині стола наноситься біла лінія шириною 3 мм, перпендикулярна сітці.Ігрова поверхня столу розділяється на дві половини вертикально — сіткою. Сітка за допомогою шнура і стійок встановлюють так, щоб її верхній край знаходився на висоті 15,25 cм від поверхні. За бічні лінії столу сітка не повинна виступати більш ніж на 15,25 cм.ІНВЕНТАР

Номер слайду 5

ІНВЕНТАРРакетка, зроблена з дерева (підстава), покритого одним або двома шарами спеціальної гуми (накладки) з обох сторін. Накладки на різних сторонах ракетки можуть бути різними і повинні відрізнятися кольором. Накладка зазвичай складається з двох шарів: зовнішнього з гуми (topsheet) і внутрішнього з губки (sponge). Гумовий шар може бути двох типів - шипами всередину (гладка) і шипами назовні. На початку зустрічі і при зміні ракетки під час зустрічі гравець повинен показати свою ракетку супернику і судді з метою її огляду на відповідність правилам. М'яч для настільного тенісу виготовляється з целулоїду або подібної пластмаси. Діаметр м'яча 40 мм, маса 2,7 г. М'яч може бути білого або оранжевого кольору, обов'язково матовий. До 2003 року застосовувалися м'ячі діаметром 38 мм; причина збільшення розміру — занадто велика швидкість м'яча, що викликала незручності для суддівства і не сприяла чіткому баченню гри.

Номер слайду 6

ВИДИ ЗМАГАНЬОдиночний розряд чоловіки. Одиночний розряд жінки. Парний розряд чоловіки. Парний розряд жінки. Парний розряд мікст

Номер слайду 7

ПРАВИЛА ГРИПраво зробити вибір першому визначається жеребкуванням. Гравець (пара), який виборов це право, може:- вибрати подачу або прийом першим, а можуть вибрати сторону, тоді як програвший жеребкування, повинен вибрати що залишилось;Після 2 зарахованих очок гравець (пара), який приймає, повинен стати тим, який подає, і так до кінця партії чи до тих пір, поки кожний гравець (пара) не набере по 10 очок або поки не буде введене правило прискорення гри. Якщо обидва гравці (пари) набрали по 10 очок або, якщо введено правило прискорення гри, черговість подачі та прийому повинна залишитись тією ж, але кожний гравець до кінця партії повинен подавати до розіграшу тільки одного очка, по черзі. Гравець (пара), який почав партію по один бік стола, наступну партію зустрічі повинен приймати подачу по другий бік стола. В останній вирішальній партії зустрічі, якщо один з гравців (пар) набере 5 очок, гравці (пари) повинні помінятись сторонами.

Номер слайду 8

СИСТЕМА РАХУНКУ ОЧОКЗустріч проводиться на більшість із п’яти або сіми партій (з п’яти партій виграє той, хто виграє три; з сіми - чотири партії). З перервою між партіями до 1 хвилини. Партія складається з розіграшів. Сторона, що виграла розіграш, повинна додати до свого рахунку очко. Партію виграє гравець (пара), який першим набере 11 очок, якщо тільки обидва гравці (пари) не набрали по 10 очок; у цьому випадку партію виграє гравець (пара), який першим набере на 2 очки більше за суперника. Якщо на подачі м’яч зачепив сітку і при цьому вдарився об половину суперника, тоді подача повторяється, а якщо під час гри, то гра продовжується.

Номер слайду 9

М’яч повинен лежати на відкритій долоні нерухомої вільної руки;Подаючий повинен підкинути м’яч приблизно вертикально вгору, не даючи йому обертатися, щоб м’яч піднявся не менше, ніж на 16 см, після того, як відірветься від долоні вільної руки, а потім опуститься, не торкнувшись чого-небудь до удару по ньому;Подаючий повинен вдарити по м'ячу так, щоб той вдарився один раз на його половині столу, потім пролетів над чи навколо сітки і торкнувся половини стола приймаючого, у парних іграх м'яч повинен послідовно торкнутися правої половини столу подаючого, а потім правої половини столу приймаючого, іншими словами , по діагоналі;Спочатку подачі і до удару його м’яч повинен знаходитись над рівнем ігрової поверхні і за кінцевою лінією стола гравця, який подає. Жодна частина тіла чи одягу гравця чи його партнера по парі, не повинні закривати м’яч від того, хто приймає;У випадку, якщо суддя вагається у правильності подачі, він може в першому випадку зустрічі об’явити перегравання та попередити гравця, який подає. ПОДАЧІ

Номер слайду 10

ПОРЯДОК ПОДАЧІВ парних зустрічах гравець, який першим приймав подачу, далі буде подавати, а пара що подавала, міняються місцями. Така послідовність повина бути до кінця партії. Якщо обидва гравці (пари) набрали по 10 очок або, якщо введено правило прискорення гри, черговість подачі та прийому повинна залишитись тією ж, але кожний гравець до кінця партії повинен подавати до розіграшу тільки одного очка, по черзі. Якщо гравець подає чи приймає не по черзі, гра повинна бути зупинена, якщо виявлено помилку, а потім поновлена з подачі та прийому тих гравців, яким належало подавати і приймати відповідно до визначеної на початок зустрічі. В парних зустрічах партія повинна бути продовжена за черговістю подач, визначеною парою, яка отримала право першою подавати в партії, в якій була виявлена помилка. За будь-яких обставин очки, що набрані до виявлення помилки, повинні бути зараховані.

Номер слайду 11

ПРАВИЛО ПРИСКОРЕННЯ ГРИПравило прискорення гри вводиться, коли партія не закінчується протягом 10 хвилин чистого ігрового часу або в будь-який час за проханням обох гравців (пар), якщо обидва гравці (пари) не набрали як мінімум по 9 очок. Якщо м'яч знаходиться в грі, коли ліміт часу вичерпаний, гру потрібно зупинити і продовжити подачею гравця, який подавав в перерваному розіграші. Якщо м'яч не був у грі, коли ліміт часу вичерпаний, гру продовжують подачею гравця, який приймав м'яча в попередньому розіграші. Згодом кожен гравець (пара) повинен подавати почергово для розіграшу тільки одного очка; якщо розіграш не закінчиться до того, як гравець (пара), який приймає, виконає 13 правильних повернень, гравець, який подає, програє очко. Суддя в кожному розіграші негайно і чітко об'являє номер удару, виконаного гравцем (парою), який приймає, як тільки м'яча було відбито. Після 13 правильних повернень суддя повинен об’явити "Стоп". Одного разу введене правило прискорення гри діє до закінчення зустрічі.

Номер слайду 12

ІНШІ ПРЕЗЕНТАЦІЇ

pptx
Додано
4 квітня
Переглядів
126
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку