Презентація " Настрій в пейзажі"

Про матеріал
Мета уроку - поглиблювати знання про пейзаж як жанр, актуалізувати знання про виникнення пейзажного жанру, навчити застосовувати набуті знання в практичній діяльності,розвивати спостережливість, естетичний смак, вміння аналізувати творчі роботи,виховувати любов та дбайливе ставлення до природи і творів. В даній презентації зібрані покрокові фото для створення пейзажної композиції. Стане в нагоді вчителям образотворчого мистецтва та художньої культури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Пейзаж — жанр живопису, Присвячений зображенню природи, міст, архітектурних комплексів тощо. Слово «пейзаж» -французького походження, воно означає місцевість. Пейзажі бувають різні. Пейзажі, на яких зображено море, називають мариною, а ті, на яких зображені мальовничі види – ведутою. Пейзажі сучасних міст отримали назву урбаністичних (від латинського урбанус - міський). Пейзаж може доповнюватися постатями людей і тварин, навіть цілими сценами, але головним «героєм» в ньому завжди залишається природа. Пейзаж. Історія пейзажу

Номер слайду 3

Ще митці доби неоліту зображували людей і тварин в оточенні річок, дерев, трави.Художники в Давньому Єгипті використовували зображення природи в сценах жнив, полювання, рибальства. Пейзаж як самостійний жанр мистецтва вперше виник у Китаї в VI ст. Китайські художники зображували добре відомі своєю красою краєвиди. Такий пейзаж потребував тривалого споглядання, створював особливий настрій У Візантії середньовічні художники застосовували систему схематичного зображення природи: кілька дерев означали ліс, гірки - скелясту місцевість, башта – місто. У цей самий час майстри в Західній Європі вже натуралістично (схожими на справжні, натуральні) зображували рослини в своїх картинах. Потяг до реальної картини природи був властивий і майстрам епохи Відродження. Проте пейзаж ще продовжував виконувати роль тла в портретах і сюжетних композиціях. Пейзаж. Історія пейзажу

Номер слайду 4

Пейзаж. Історія пейзажу Уперше в Європі природа стає головною «дійовою особою» в картині лише триста років тому. Однак тогочасні художники прикрашали і підправляли природу, намагалися намалювати її красивішою, ніж бачили. Лише в XIX ст. художники почали зображувати навколишню природу такою, якою вона є, якою вони її бачили. Французькі живописці почали малювати природу з натури, на відкритому повітрі - на пленері.    У наш час пейзаж часто використовують як засіб відображення думок і настроїв художника. Утім реалістичні краєвиди цінуються глядачами завжди. Розвиток пейзажного живопису в Україні пов'язаний з роботами Т. Шевченка (серія «Мальовнича Україна»). Розквіт цього жанру припадає на кінець XIX ст. Красу України відтворили у своїх полотнах С.Васильківський, П. Левченко. Найкращі традиції реалістичного пейзажного мистецтва продовжили українські майстри С. Шишко , Т. Яблонська, І. Бокшай.

Номер слайду 5

Художньо-практична діяльність. Завдання: виконати пейзаж, використовуючи додаткові матеріали на вибір. Необхідні матеріали: - альбом для малювання( або акварельний папір А4) - простий олівець, гумка - акварельні фарби, палітра, пейзаж.

Номер слайду 6

Крок 2. Крок 1. Пейзаж №1. Краса природи. Послідовність роботи:

Номер слайду 7

Крок 3. Крок 4. Крок 5 Пейзаж №1. Краса природи. Послідовність роботи.

Номер слайду 8

Крок 1 Крок 2 Пейзаж №2. Захід сонця. Послідовність роботи:

Номер слайду 9

Крок 3 Крок 4 Крок 5 Пейзаж №2. Захід сонця. Послідовність роботи:

Номер слайду 10

Крок 1 Крок 2 Крок 3 Пейзаж №3. Сонячна долина. Послідовність роботи:

Номер слайду 11

Крок 1 Крок 2 Крок 3 Пейзаж №4. Морський пейзаж. Послідовність роботи:

Номер слайду 12

Крок 4 Крок 5 Пейзаж №3. Сонячна долина. Послідовність роботи:

Номер слайду 13

Крок 4 Крок 5 Крок 6 Пейзаж №4. Морський пейзаж. Послідовність роботи:

Номер слайду 14

Крок 7 Крок 8 Крок 9 Пейзаж №4. Морський пейзаж. Послідовність роботи:

Номер слайду 15

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сухенко Наталія Федорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
17 листопада 2020
Переглядів
3803
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку